LuttelgeestAdverteerders/Nieuws van Fruitbedrijf Hoekstra

De redactie van www.luttelgeest.nl is erg blij met haar adverteerders. Dankzij hen kunnen wij de website up-to-date en overzichtelijk houden. Als dank voor hun sponsoring bieden wij onze adverteerders de mogelijkheid nieuws, aanbiedingen of een speciale activiteit van hun bedrijf op deze pagina te laten vermelden.

Onze adverteerders:

Fruitbedrijf
Hoekstra

Nieuwsflits mei 2018 fruitbedrijf Hoekstra


Beste mensen,

De natuur gaat ondanks dit wisselde weer wel lekker door. Eerst was het behoorlijk koud voor de tijd van het jaar en daarom hebben wij het Kersenfestival een week naar achteren verplaatst. Maar de maand april en mei waren onverwachts super warm en heeft alles weer wat naar voren verschoven. Dus het duurt nu niet lang meer voor de eerste kersen kunnen worden geplukt. Hou de mail, website, facebook in de gaten.

De hagelnetten over de kersen hebben we dichtgemaakt voor eventuele hagelbuien, maar vooral voor de vogels die de onrijpe kersjes ook wel erg lekker vinden. Over de kersen die al kleurden zijn de regenkappen ook dicht gedaan. Helaas hebben wij op dinsdag 29 mei een hagelbui over onze boomgaard gehad. Veel appels zijn iets beschadigd maar het kan weer iets vergroeien, zodat ze straks goed te plukken en te bewaren zijn. Gelukkig waren de hagelnetten over de kersen en pruimen al dicht pff.

De pruimen zijn wij aan het dunnen en we beginnen over een week met de appels te dunnen dat gaat op dezelfde manier als bij de pruimen er moeten niet teveel appels bij elkaar hangen, dus gewoon alles op 1 of 2 appels /pruimen zetten dan krijg je lekkere grote appels/pruimen. Dus heeft U zelf thuis appel of pruimenbomen haal er gerust wat appeltjes of pruimpjes af zodat wat er blijft hangen lekker groot kan worden.

In de schuur zijn de laatste appels over de sorteer gegaan en deze wordt eerdaags verwisseld voor de kersensorteermachine. En dan is het wachten op het kersen sorteerseizoen.

In de winkel liggen nog lekkere harde Elstar. Verder zijn er volop citrusvruchten, Hollandse aardbeien en nieuwe aardappels (uit Holland en buitenland) De keuze aan heerlijke Hollandse groente wordt steeds groter ; Asperges, raapstelen, spinazie, andijvie, bospeen, bloemkool en witlof, paksoi, komkommers etc. De cadeautafel staat steeds vol met nieuwe cadeautjes, maar wilt u zelf iets uitzoeken dat pakken wij dat uiteraard voor u in.Net als een super verse fruitmand.

In de streekmarktkraam op het Kettingplein in Emmeloord staan we vanaf nu elke zaterdag. Heeft U zaterdags geen tijd of zin om naar Luttelgeest te komen Kom dan naar het Kettingplein in Emmeloord alleen is het assortiment beperkter als in Luttelgeest.

Het fietsseizoen is weer van start gegaan. Wilt u even een pauze? Kom eens langs op ons mooie terras, deze is klaar om gebruikt te worden. Misschien voor een koud glas appelsap of lekker soft ijsje ( glutenvrij en u kunt voor meer allergie vragen naar de lijst vragen ) kop koffie, thee, chocolademelk of puur sap met iets lekkers erbij.

Agenda

Uit je tent-weekend 7 t/m 11 juni ( www.Uit-jetent.nl )

Open tuinen weekend 16 en 17 juni (www.noordoostpolder.groei.nl )

Kersenfestival Zaterdag 14 juli 10.00-17.00. Dit is onze jaarlijkse Open Dag met gratis entree en rondleidingen, boerenmarkt, springkussen en schminken voor de kinderen Wij proberen altijd een leuke kleine boerenmarkt te houden gerelateerd aan de natuur, fruit etc. heeft U iemand die hier ook op wil staan laat het ons even weten en wij kijken of het past. Nader bericht volgt.

PS. Zoals jullie wellicht vernomen is per 25 mei 2018 de nieuwe Europese privacywet de AVG in.

Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming gaat wat verder dan de huidige privacywetten en maakt dat we u/jullie voor een aantal zaken specifiek om toestemming moeten vragen. Vandaar deze vraag.

Wilt u geen mail meer van ons ontvangen, Zou het erg jammer vinden omdat ik geen gegevens van u bijhoud en heb alleen het e-mailadres van u voor deze nieuwsbrief van ons fruitbedrijf. Wilt ons dat dan laten weten door ons terug te mailen?

Heel graag, gezien de nieuwe privacy wetgeving……


Groetjes en tot gauw,

Jan en Joke Hoekstra

Oosterringweg 24-1

8315 pt Luttelgeest

www.fruitbedrijfhoekstra.nl


Alstro Webdesign & onderhoud:
www.ACF.nl


Aardbeienkwekerij Chris Verhage

Boerderijwinkel Verhage

Tattoo Hans

Totaalzwembad.nl

Aardbeiplantje.nl

Grimme Groencentrum

Kleber & Co Plattelandsontwikkeling

A. Posthumus tuin-aanleg en onderhoud

Pro Voet voetverzorging

Tomatenkwekerij In de Polder

Fysiomobilis/praktijk voor fysiotherapie

Autobedrijf Nieuwland