LuttelgeestActiviteiten september - oktober

Zin in verdieping, zin in ontmoeten, zin in… ‘Een goed gesprek’. Laat dit nu net ons jaarthema zijn!


Startzondag
Niet alleen in de kerk, maar overal voeren we gesprekken over van alles en nog wat. Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek was? ‘Een goed gesprek’ is het thema van ons nieuwe kerkjaar 2018/2019.
We maken gelijk een frisse start met dit thema op zondag 16 september. We starten om 8.30 uur met een ontbijt dat jullie allemaal zelf mogen meenemen. Wij zorgen voor drinken. Om 09.30 uur willen we starten met een dienst. Mensen die dan nog willen aansluiten zijn welkom. We sluiten rond 11.30 uur af met koffie.
Om tot ‘een goed gesprek’ te komen, willen we jullie vragen een voorwerp mee te nemen waarover jullie iets willen vertellen; iets wat jullie hoop, kracht, moed, liefde, geborgenheid, vertrouwen geeft. We zijn heel benieuwd naar jullie inbreng en hebben zin in een goed gesprek!

 

 

Vredeszondag samen vieren


Enkele weken geleden heeft een groepje Luttelgeestenaren, ontstaan uit het koor ‘Geestkragt’ (LuttelGEEST/KRAGgenburg) meegewerkt aan een benefietconcert voor Care for Maria in de Michaelkerk in Emmeloord. Een fantastische ervaring met een geweldig resultaat. Op zondag 23 september tijdens onze oecumenische dorpsviering zullen deze mensen nogmaals enkele liedjes ten gehore brengen met als thema ‘Vrede’. Dit ook omdat het juist die zondag Vredeszondag is.


Kerk & School
Op zondag 7 oktober zetten we onze deuren weer wagenwijd open voor de kinderen van De Floreant. Samen met Dominee Dirk maken we er een mooie viering van met creativiteit, liedjes, samen bezig zijn met kerk en school, zoeken wat ons bezighoudt en delen. Wij hebben er weer zin in!
PR commissie
Van facebook geplukt…..
Onze PR-kanjer Karolien Tesselaar-van Tilburg en haar Rick Tesselaar zijn zaterdag 7 juli ouders geworden van hun dochter met de prachtige naam Eva (Catharina Levina). Zusje van Sanne en Jasper. Van harte gefeliciteerd namens ons facebookteam PKN 'De Schakel' Luttelgeest, alle leden, het hele dorp Luttelgeest. Welkom bij ons lieve Eva. Deze is voor jou, je ouders, broer en zus. Ga met God! .
------
Weekendje weg naar Terschelling!
Ook toe aan vernieuwing in kerk of geloof? Wij denken dat wij dit in Luttelgeest meer dan ooit nodig hebben en wij staan open voor inspiratie. Ga mee. Laat het ons weten, dan gaan we samen! https://www.pthu.nl/Inspiratiefestival/
-------
Op 5 augustus zongen wij een prachtig lied. Te mooi om deze tekst niet met jullie te delen


Stil is de straat. Overal mensen in huizen verdwenen,
even een luide sirene - stil is de straat overal
Komt er, God, een nieuwe morgen als een teken van uw trouw,
worden wij bevrijd van zorgen? God, kom gauw.
Niemand een brood in de hand, mensen die enkel maar vragen
brood voor hun knagende magen - niemand een brood in de hand.
Nergens meer feest in de stad, mensen die overal schuilen
en om hun kinderen huilen - nergens een feest in de stad.
Niemand een lach om de mond, mensen met angst om de lippen,
overal ogen die schrikken - niemand een lach om de mond.
Komt er, God, een nieuwe morgen als een teken van uw trouw,
worden wij bevrijd van zorgen? God, kom gauw
Jan Jetse Bol
Lied 1003 Stil is de straat, Komt er God een nieuwe morgen?
-----
N.a.v. de viering van 8 juli met ds. Thea de Ruyter. ‘Dat was mooi Thea. Wat is dat toch met die Heilige Geest? wij wisten er nooit zoveel raad mee. Maar wij weten en vertrouwen steeds meer dat die Geest ons nader tot elkaar brengt. En zo nog dichterbij God. En dan op het laatst zingen: 'En de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan'. Mooi!

De hele tekst nogmaals bekijken in de originele opmaak: klik op deze link