Persbericht_Week_van_de_E-health.docx

Informatiebijeenkomsten Zorggroep Oude en Nieuwe Land over zorgtechnologie

Altijd al willen praten met een zorgrobot?
Met slimme technologische uitvindingen kunnen steeds meer mensen langer thuis wonen. En door zorgtechnologie passend in te zetten, ontstaat meer ruimte binnen de zorgteams om juist meer tijd in te zetten bij complexe zorgvragen waar fysieke aanwezigheid echt nodig is. Op maandag 27 januari gaat de E-healthweek van start.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land en de ledenvereniging organiseren op 28 en 31 januari twee bijeenkomsten waar u kennis kunt maken met verschillende vormen van zorgtechnologie. Technologie van nu, die de zorg verlicht en het leefplezier en de eigen regie bij kwetsbare mensen vergroot. 

Tijdens de bijeenkomsten draait het om zorg op afstand en zorg juist heel dichtbij. Zo vertelt Zorgcentrale Noord hoe zij met telefonische en online bereikbaarheid, medicatiecontrole, persoonsalarmering en zorg- en leeftechnologie tienduizenden cliënten van meer dan honderd zorgorganisaties door heel Nederland veilig met zorg verbindt. Als één van de grootste zorgcentrales van Nederland werkt ZCN met de meest geavanceerde en vooruitstrevende technieken.

Wat de zorg dichtbij betreft, hier is zorgrobot Tessa voor veel mensen met een cognitieve beperking een uitkomst. Tessa is een hulpmiddel die ondersteunt met gesproken tips, geheugensteuntjes en structuur. Voor de momenten dat even niemand beschikbaar is, ondersteunt ‘bloempotrobot’ Tessa de zelfregie bij deze mensen. Tessa de Vaan en Jan-Willem Heeg van Tinybots komen vertellen over Tessa en laten zien wat zij zoal in haar mars heeft. Zo helpt zij belangrijke momenten van de dag de bewoner te herinneren:

Zowel voor families en belangstellenden als professionals in de zorg beloven het twee boeiende avonden te worden. 

Bijeenkomsten

Iedereen is van harte uitgenodigd om één van beide informatiebijeenkomsten bij te wonen:

Dinsdag 28 januari van 19.30 – 21.00 uur in Hof van Smeden (Smeden 5) in Emmeloord.

Sprekers: Jan-Willem Heeg (Tinybots) en Teun Jonker Zorgcentrale Noord)

Vrijdag 31 januari van 19.30 – 21.00 uur in de Meenthehof (hoofdingang) in Steenwijk.

Sprekers: Tessa de Vaan (Tiny Bots) en Cecile Keep (Zorgcentrale Noord)

Aanmelden kan via de website van ledenvereniging Oude en Nieuwe Land: https://uwledenvereniging.nl/page/contact of bij binnenkomst. De avonden zijn kosteloos.