In 1989 kwam de familie Tesselaar vanuit Heerhugowaard aan de Kalenbergerweg 5-2 te wonen en werken. Al vrij snel specialiseerden zij zich in de Alstroemeria-teelt. Een bloem die bij het grote publiek niet zo bekend is, maar bij de meeste Luttelgeestenaren door de verkoophoek aan de weg wel! Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Rick & Karolien Tesselaar en bestaat het uit 3 locaties (Weteringweg en Blankenhammerweg). Met 10 hectare is het de grootste alstroemeriakwekerij van Europa.


Het bedrijf
Het werk bestaat voornamelijk uit het plukken van de bloemen en de verwerking in bossen. Dit is vaak maatwerk: in hoezen van de klant, in dozen, zonder hoezen enz. In 2020 zijn er 2 automatische bosmachines geplaatst waardoor de verwerking van de bloemen nog maar op 2 locaties plaats vindt. Er rijdt nu een bakwagen, beplakt in de huisstijl, tussen de locaties om de bloemen te verdelen.
Er wordt zoveel mogelijk met eigen personeel gewerkt omdat we trots zijn op ons product en ons bedrijf en dat gezamenlijk met een vast team willen doen. Er wordt voor huisvesting gezorgd en de scholing van de medewerkers wordt bijgehouden. We proberen, ook in deze lastige tijden, gezellige dingen te doen met elkaar en aan elkaar te denken.

TesselaarAlstroemeria HR 53 kl

Duurzaamheid en marketing
Tesselaar Alstroemeria zet zich in voor het verlagen van haar milieu footprint. Daarom berekenen wij elk jaar wat het effect is van de productie van de alstroemeria op het milieu. Doordat dit bekend is kunnen we ook gericht stappen nemen om dit te verbeteren.
Verder zetten we ons erg in voor de promotie van de bloem. Het is een verrassing op de vaas, pas na een paar dagen toont de alstroemeria haar ware kleuren. Eén tak bevat vele bloemknoppen, dit maakt de bloem ook heel geschikt om in kleine vaasjes te presenteren. Wij zijn enorm fan van onze bloem en dragen dit graag uit zodat steeds meer mensen kunnen genieten van onze bloem. Beschikbaar in alle kleuren, het hele jaar door en met een enorm lang vaasleven is de alstroemeria een must-have voor elk huis, in elk seizoen op elk moment!

TesselaarAlstroemeria HR 40kl


Meer weten?
De website van Tesselaar Alstroemeria geeft het volledige assortiment weer, er kan direct gesolliciteerd worden en er wordt uitleg gegeven over duurzaamheid: www.tesselaaralstroemeria.nl
Op Facebook zijn we te vinden als Tesselaar Alstroemeria. We delen regelmatig nieuws uit de kas, reacties van klanten, mooie kleuren e.d.

 De hier geplaatste foto's zijn van Ja'eli van Beveren Fotografie