‘Z!N zorgboerderij biedt Z!Nvolle dagbesteding waar mensen en dieren het naar hun Z!N hebben.’ Als je over de Uiterdijkenweg rijdt kan je niet om ons heen. Vanaf de weg zie je de borden staan en natuurlijk zie je onze dieren ook lopen in de wei. Op 1 juni 2013 heeft Z!N zorgboerderij haar deuren officieel geopend aan de Uiterdijkenweg 7 te Luttelgeest. Het initiatief van de zorgboerderij komt van Rick en Marissa Boekamp. De boerderij is een combinatie van dagbesteding en een kinderboerderij.

Z!N zorgboerderij biedt dagbesteding aan jongeren en jongvolwassenen met een gedragsproblematiek (zoals Autismespectrumstoornis of ADHD), een verstandelijke beperking of een psychiatrische stoornis. Bij de dagbesteding vinden wij structuur en duidelijkheid erg van belang evenals persoonlijke aandacht. We hebben een enthousiast team van begeleiders die plezier hebben in het werken met mensen en dieren.
ZinIn 02
Er wordt op de dagbesteding gewerkt met een vast dagschema. Een dag bij Z!N bestaat uit verschillende werkzaamheden. Zo wordt er buiten hard gewerkt op en rond het erf. We werken in de tuin en kas of doen onderhoud op de boerderij. 

ZinIn 06
Binnen in de schokbetonschuur zijn ateliers waar we creatief aan het werk zijn. Hier worden verschillende producten geknutseld met de deelnemers. We kleien, schilderen, timmeren, zagen, naaien, rijgen en tekenen erop los om de mooiste dingen te maken. De producten die gemaakt worden verkopen wij in onze eigen Winkel van Z!Nkel, te vinden op het erf maar ook bij Eva’s in de Lange Nering en de supermarkt in Kuinre. Natuurlijk is er na het harde werken ook bij ons ruimte voor ontspanning en eigen invulling. We kijken bij het verdelen van de werkzaamheden naar onze deelnemers, hun talenten, de interesses die ze hebben en de doelen die we met ze hebben opgesteld. We zorgen voor een passende, soms uitdagende maar bovenal Z!Nvolle dagbesteding.

ZinIn 05

Een belangrijk onderdeel van de dagbesteding is het voeren en verzorgen van de dieren van de kinderboerderij. De deelnemers gaan met begeleiders aan de slag om de dieren te voorzien van voldoende eten, schone verblijven en de nodige aandacht die ze verdienen. Onze kinderboerderij is een gezellige beestendoel met: paarden, koeien, ezels, geiten, alpaca’s, konijnen en nog veel meer. De dieren zijn gewend aan het gezelschap van mensen. Na de corona periode hopen we weer bezoekers te mogen verwelkomen op onze kinderboerderij. Kom dan gerust eens langs en geniet van een heerlijke kop koffie of thee op het terras. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. Wij hebben zelfs een heus klim- en klauterpad.

ZinIn 03
Naast de dagbesteding en de kinderboerderij zijn er boven in de schokbetonschuur 5 appartementen gerealiseerd. Hier is WoonZ!Nnig gevestigd. WoonZ!Nnig is een kleinschalige woonvorm die begeleid wonen biedt voor 5 jongvolwassen vrouwen met een hulpvraag.

Wil je meer te weten komen over onze zorgboerderij neem dan gerust een kijkje op onze website: www.zinzorgboederij.nl. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten en nieuwtjes rondom de boerderij? Dat kan ook! Volg ons dan op Facebook en/of Instagram: @zinzorgboerderij.

Hopelijk zien we je snel 
Rick en Marissa Boekamp