De zomervakantie is bijna weer voorbij en het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Voor kinderen met brandwonden is het dan extra spannend en daarom heeft de Brandwonden Stichting dit jaar gekozen voor het project “Terug naar School”.
De medewerkers van een brandwondencentrum worden speciaal getraind om deze kinderen met brandwonden weerbaarder te maken. Amanda werd tijdens haar basisschool periode behoorlijk gepest om haar brandwonden en dat deed pijn. Zelf zegt ze hierover “Ik vond het echt niet leuk dat ik er anders uitzag en mijn klasgenoten mij niet begrepen. Er kwam toen een nazorgverpleegkundige mee naar school en dat heeft wel indruk gemaakt op de andere kinderen”.

De Brandweergroep Marknesse gaat weer samen met collectanten door Luttelgeest om voor dit goede doel te collecteren. Heeft u geen contant geld  in huis dan biedt de Brandwonden Stichting u de mogelijkheid om met uw mobiele telefoon te doneren via de QR-code of per SMS. Op het legitimatie bewijs van de collectant is een iDEAL-QR-code geprint. Door deze code te scannen kunt u eenvoudig een (willekeurig) bedrag doneren. Deze app is te downloaden o.a. via Google Play Store.

Verder zijn wij naarstig op zoek naar nieuwe collectanten: vrijwilligers die mee willen lopen met de brandweergroep en vrijwilligers voor de buitenwegen.
WILT U ZICH OPGEVEN OF WILT U INFORMATIE, DAN KUNT U MAILEN MET:  brandwondennop@gmail.com
.

Alvast hartelijke dank namens de  Nederlandse Brandwonden Stichting,
Paula Biesma, Ellen Hilgenkamp en Rikie Ruis,
coördinatoren Marknesse en Luttelgeest.

 INFORMATIE OVER DE COLLECTEWEEK ZAL OOK NOG WORDEN GEMELD IN DORPSKRANT SluisPuntNL!!