Nieuw in ons dorp:
DE DORPSKAST (vanaf zaterdagmiddag 17 december)
Onder het motto: Geef wat je kunt missen en neem wat je echt nodig hebt, starten wij in Luttelgeest vanaf komende week met een nieuw initiatief, namelijk de dorpskast. Een initiatief tegen voedselverspilling en vóór betere zorg voor elkaar.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Mensen uit ons dorp, die spullen kunnen en willen missen (bijvoorbeeld teveel gekocht voor een verjaardag, bijna op vakantie en nog voedsel over), kunnen dit in het kastje leggen. Het gaat dan om alles wat valt onder de noemer “supermarktproducten”, van soep in blik tot tandpasta, van macaronikruiden tot tampons. Mensen die iets nodig hebben/kunnen gebruiken, mogen het eruit halen. Wij stellen geen vragen bij de kast Je hoeft niet te betalen, je hoeft geen inkomensgegevens te laten zien en je hoeft geen lid te zijn. Je hoeft alleen maar de kast open te doen en wanneer je iets lekkers ziet het eruit te halen. Je mag pakken wat je nodig hebt, je mag geven wat je kunt missen Zo gaat er minder voedsel verloren en helpen we de mensen die het (even) wat minder hebben.

Er zijn wel een paar spelregels :
• de producten in het kastje worden uiteraard niet koel bewaard (als het buiten warm is), hou daar rekening mee.
• de artikelen moeten ongebruikt en nog te gebruiken zijn
• rookwaren, alcohol(houdende producten) en medicijnen zijn niet toegestaan.

Waar staat de kast?
Op het plein van de voormalige RK kerk tegen de buitenmuur van het gebouw zal de kast voorlopig geplaatst worden. Mocht het nodig zijn de kast te verhuizen dan stellen wij u daarvan op de hoogte.

Onderhoud en controle
Om alles in goede banen te leiden en netjes te houden zal er wekelijks een controle worden gehou-den van de dan aanwezige producten en zal de kast zonodig schoongemaakt worden. Daarnaast hopen wij dat we er met elkaar op toezien dat er geen verkeerd gebruik gemaakt wordt van de kast.

Vragen of opmerkingen?
Wij staan open voor al uw suggesties om de dorpskast tot een succes te maken. Voor vragen en opmerkingen kunt u zich altijd melden bij een van ons.

Geesje de Boer, Ria Maes, Mariet Rommens, Janke de Roos, Marijke van Vilsteren en Elseleen Wieten.