LuttelgeestExpositie muurbloemen

Waarschijnlijk kent u haar als fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van de Noordoostpolder.
Naast een werkkamer die Marian nodig heeft voor haar werkzaamheden, heeft ze een atelier waar ze tijd kan besteden aan haar schilderwerken. Schilderen kan een eenzame activiteit zijn waarbij een kunstenaar kritisch naar zichzelf kijkt maar geen verbeterpunten ontvangt.
Om vaardiger te worden, volgt Marian schilderlessen bij Doet Boersma, artistiek leider en directeur van Kunstacademie Friesland.

Vier werken die in de Bosfluiter hangen, tonen haar ontwikkeling in het schilderen van bloemen in impressionistische stijl zoals: eigen indruk weergeven, schetsmatig schilderen zodat penseelstreken te zien zijn en schilderen van alledaagse dingen.Het impressionisme ontstond halverwege de 19de eeuw. In die tijd maakte de uitvinding van tubes het mogelijk dat kunstenaars hun verf in tubes naar buiten konden meenemen om te schilderen. Daarbij vond men het belangrijk om eigen indrukken weer te geven. Doordat kunstenaars de sfeer van dat moment wilden vastleggen, werd er snel geschilderd, schetsmatig en daardoor waren penseelstreken zichtbaar. Deze kenmerken kunt u terugzien in de werken die Marian in de Bosfluiter exposeert.

Januari t/m maart hangen de werken van Marian Uitdewilligen in de Bosfluiter. De expositie wordt georganiseerd namens het bestuur van de Bosfluiter. In dezelfde periode exposeert Marian in verzorgingshuis de Hof van Smeden.
Rita Pontororing

Het vijfde werk is voor mij een oorspronkelijker werk,

zoals ik vanuit mezelf schilder,

het geeft de essentie weer.

Het is een duidelijke schilderstaal.
Marian