De wereld buiten lijkt een groot schilderspallet. Het zomergroen van bossages is langzaam vervaagd en heeft plaats gemaakt voor een nieuw seizoen met de meest fabelachtige herfsttinten. Een dik knisperend tapijt van roestbruin, zachtgeel en diep donkerrood blad nodigt uit tot een bezoek aan de natuur. Paddestoelen, beukenootjes, eikels en kastanjes zijn er weer volop. Een luid schreeuwende Vlaamse gaai verraad zijn aanwezigheid, hij heeft zojuist de zoveelste eikel verstopt om hem vervolgens nooit weer te vinden. In het voorjaar zal hier weer een jonge eikenboom verschijnen. Spinnewebben hangen

glinsterend gespannen tussen takken en grassprieten, wiegend in de wind die de verkleurde bladeren van de bomen blaast. Een heerlijk jaargetijde, die herfst. Echt een jaargetijde om er op uit te trekken.

In het Kuinderbos aan de Schoterweg staan sinds afgelopen juni negen beelden in kisten aan de zandsculpturenroute. Dit is een wandelroute van ongeveer 3 kilometer. Deze zandsculpturen, met als thema de kinderboekenweek, zijn gemaakt door vijf zandkunstenaars: Jeroen Advocaat uit Gorredijk, Lip Ferwerda uit Joure, Anique Kuizenga en Nail Magee uit Engelbert en Sikke Bart Frieling uit Groningen.

Voor de herfstperiode heeft Staatsbosbeheer een bijpassende speurtocht voor kinderen van 4 t/m 12 jaar gemaakt, waarmee een ‘echt’ gewei gewonnen kan worden. Al zoekende kunnen kinderen de vragen beantwoorden en daarmee het bos ontdekken. Aan het begin/einde van de route staat een grote groene kist, waar de speurtocht opgehaald, maar ook weer ingeleverd kan worden.

Begin november zal Staatsbosbeheer de gelukkige winnaar bekend maken en deze zal per email of telefoon op de hoogte gesteld worden. Parkeren kan bij de ingang van de zandsculpturenroute naast de Schoterweg 5 te Bant. Let op: neem zelf een pen mee en parkeren mag er aan een zijde van de weg en in het weekend in het weiland!