Beste besturen van dorpshuizen, buurthuizen, mannencentrum en vrouwencentrum en andere ontmoetingscentrums,
De coronacrisis zet de wereld op zijn kop. Zo ook voor buurten, wijken en dorpen. Door de lockdown is iedere inwoner gedwongen thuis te blijven. De fysieke leefwereld is zich gaan beperken tot het eigen huis, de tuin, het balkon, de straat en de buurt met af en toe een uitstapje naar de supermarkt. 

Gelukkig kunnen en mogen alle ontmoetingscentrums weer open en een beperkt aantal activiteiten aanbieden. Vanaf 1 juni 2020 mogen de deuren weer open voor maximaal 30 personen exclusief personeel mits de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Afhankelijk van hoe goed het virus onder controle is, mogen vanaf 1 juli meer mensen naar een ontmoetingscentrum komen. Natuurlijk zijn de maatregelen onder voorbehoud: het kan zijn dat richtlijnen van RIVM en de overheid nog wijzigen of worden terug gedraaid.

Het heropenen roept regelmatig wat vragen op en daarom biedt IGW een handreiking aan. De handreiking is beoordeeld en goedgekeurd door het ‘Corona-kernteam’ van de gemeente NOP.

Kijk voor ideeën en of het maken van een protocol op maat op: https://www.sociaalwerknederland.nl/thema/handreikingen-tools/nieuws/8226-voorbeeldprotocol-buurthuizen-en-ontmoetingsplekken-van-de-lsa

Wij horen graag per wanneer jullie weer open gaan en activiteiten gaan aanbieden. Zijn er vragen, bel of mail ons gerust.
Wij wensen jullie veel succes bij de heropening van jullie ontmoetingsruimte.

 

Met vriendelijke groet namens,

Gebiedsregisseur Ingrid Vriend en buurtwerker, Jenna Veldkamp