Noordoostpolder, maart 2023 – Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde.

 

KomKas

Zes bedrijven in Luttelgeest stellen hun deuren open tijdens Kom in de Kas op zaterdag 1 april van 10.00 – 16.00 uur. Bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft van fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas.

Tijdens kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Bij Bredefleur aan de Oosterringweg 30 wordt om 10.00 uur Kom in de Kas Noordoostpolder geopend door de voorzitter van LTO Nederland, de heer Sjaak van der Tak samen met burgemeester Roger de Groot van gemeente Noordoostpolder. Hij vertelt over het belang van de sector voor de regio.

Deelnemende bedrijven

Bredefleur Lelies is op allerlei gebieden bezig met innovatie. Zo ontwikkelen ze bijzondere soorten om het assortiment te verbreden, bedenken ze vernieuwende teelttechnieken, zijn ze volop bezig met dataverzameling, baanbrekende automatisering, slimme verpakkingen en originele manieren van communiceren. Voor heerlijke kersen en pruimen kun je naar De Smulkers, een professioneel bedrijf dat zich richt op de teelt van kersen en pruimen onder glas. Van den Berg Hedera is een hedera kweker die zich al veertig jaar bezig houdt met het kweken van hoge kwaliteit hedera’s. BZ&T is een glastuinbouw bedrijf van twee hectare, waar Cupressus Gold Crest potplanten, oftewel kamerconiferen geteeld worden in verschillende potmaten en vormen vanaf stek tot eindproduct. VaVi Tulips is een jong en dynamisch bloembollenbedrijf. De bollen die zij telen worden voor een groot deel gebruikt voor de eigen tulpenbroeierij. Voorn Spray Roses is een trosrozenkwekerij waar vele kleuren en rassen worden gekweekt.KomKas1