Op 4 mei hebben enkele leerlingen uit groep 8 van basisschool De Floreant uit Luttelgeest een bloemstuk gelegd bij het oorlogsmonument aan de Lindeweg. Koen Blaauw, Bianca Baartse en Sanne Westenbrink legden samen met hun juf Britt Berghuis de bloemen omdat ze het belangrijk vinden dat we de oorlog niet vergeten, maar ook uit respect voor de omgekomen vliegers. 

Voor Koen is het erg bijzonder. Het vliegtuig is neergekomen in zijn achtertuin, ook al was het 76 jaar geleden.
Bianca en Sanne vonden het erg indrukwekkend en mooi dat ze bloemen mogen leggen bij het monument. Het monument voor g
Geallieerde vliegers herinnert aan een geallieerd vliegtuig dat op 3 januari 1944 aan de Lindeweg (tussen Luttelgeest en Emmeloord) is neergestort. In het vliegtuig zaten 2 Britten en 5 Australiërs, allen overleefden deze aanval niet. 

FB IMG 1588613198705

Er zijn in Nederland ruim 3.900 oorlogsmonumenten. De samenwerkingsschool uit Luttelgeest heeft die aan de Lindeweg geadopteerd. Dat betekent dat ze jaarlijks aandacht besteden aan de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder stilstaan bij het monument. Het lesmateriaal van het nationaal comité 4 en 5 mei is ook erg geschikt om leerlingen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs meer te weten te laten komen over de oorlog.

FB IMG 1588613202121