Welke maestro heeft het meeste dirigeertalent?
MFO bestaat 65 jaar en dat gaan we vieren met u.

Op zaterdag 25 maart gaan bekende maestro's uit Luttelgeest de uitdaging aan om ons orkest te dirigeren en te strijden om de titel 'Maestro MFO 2023'. Hun dirigeertalent zal worden beoordeeld door een muzikale bekende jury, maar...u als publiek kunt ook meestemmen en daarmee bepalen wie deze eretitel krijgt!
Vier Luttelgeesternaren krijgen de gelegenheid om het dirigeerstokje van dirigent Hans Jonker over te nemen om een door henzelf uitgekozen stuk te gaan dirigeren. Voor sommigen een lang gekoesterde wens, voor anderen omdat ze wel eens willen ervaren hoe het is om een orkest te laten doen wat jij wilt; een mooie klank, luider of zachter, een lekker tempo, of in elk geval samen beginnen en samen tegelijk eindigen. Kortom een muzikale uitdaging voor onze Maestro’s.

We stellen de maestro’s kort aan u voor:

• Allereerst is dat Nancy Kamstra, die behalve haar enthousiasme ook haar (muzikale) gevoel mee zal nemen in haar optreden als maestro. Voor haar is de ervaring en meedoen belangrijker dan winnen.

• De Tweede Maestro is Wouter Blok, die zijn drum ervaring (bij MFO) en ritme gevoel laat spreken in het door hem gekozen stuk. Wouter zoekt de uitdaging in een stuk wat hij ooit zelf gedrumd heeft.

• Marian Uitdewilligen is de derde maestro. Bnn-er in Luttelgeest, de Noordoostpolder en in de provincie. Het intrigeert haar dat je met een groep mensen mooie harmonieuze klanken kan neerzetten. Zal dat ook gaan lukken in het door haar gekozen stuk?

• De vierde Maestro is Henk Orsel, de directeur van basisschool ‘de Floreant’ in ons dorp. Hij houd veel van muziek en ziet het dirigeren als een leuke uitdaging. Hij hoopt gelijk te kunnen beginnen en ook gelijk te eindigen.

Vooraf hebben de maestro’s een kijkje in de keuken van het dirigentschap gekregen en met die skills twee keer geoefend met het orkest. Een bijzondere ervaring voor de Maestro’s maar zeker ook voor de leden van MFO. Voor alle Maestro’s geldt dat ze met veel enthousiasme, muzikaliteit en energie dit avontuur aangegaan zijn.
De Maestro’s worden gejureerd door een vakkundig 3 koppige jury en door het publiek dat mee mag stemmen.

De jury wordt gevormd door; voorzitter Michiel de Boer, Else Vlieland en Mieke Stegeman.

De presentatie is in handen van Johan Schipper.

Concert1

Lees hieronder de details.

Concert2