LuttelgeestPaashaas in het Kuinderbos

De dag vind plaats op 2 april, in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Ook dit jaar is het weer een echte familiedag, waarbij van alles te zien en te beleven is, voor jong en oud. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,- en voor volwassenen € 4,- .
Check www.buitendagnop.nlOok dit jaar slaan de Ridders van de IJssel op Tweede Paasdag hun middeleeuws kampement op in het Kuinderbos. Waarbij zij strijden tijdens spectaculaire battles om de hand van de jonkvrouw.
NIEUW NIEUW NIEUW Micropulling, heuse trekkertrek wedstrijden met mini pullers.
Dit zal de 1e wedstrijd van het seizoen worden, dit is een officieel onderdeel van het Nederlandse Kampioenschap Micropulling. Dit wordt een waar spektakel. Verder zijn er dit jaar voor de eerste keer de Jack Russel Races, wedstrijden met van die leuke kleine Jack Russel hondjes, super spannende races. Je mag ook je eigen “jack” meenemen zodat hij ook kan deelnemen aan de wedstrijd. KOM KIJKEN!! En natuurlijk zijn er weer de houthakkerswedstrijden van het Helicon en vindt er o.a. een wedstrijd hout slepen met paarden plaats.

Voor de kinderen is er weer een uitgebreid programma van activiteiten. De paashaas huppelt rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren, het timmeren van nestkastjes, het Kabouterpad en springen op de springkussens. Voor de grotere jeugd zijn er ook tal van activiteiten: de klimtoren, de ATB-route door het bos fietsen en het rijden van de hindernisbaan met een kleine tractor. Voor jong en oud is er de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar en de demonstraties met politiehonden. Maar ook het traditionele nestkastje timmeren, eieren zoeken en schilderen kan natuurlijk weer.De ‘Noordoostpolder Buitendag’ maakt duidelijk dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan. Waarbij de Lionsclub Noordoostpolder al 8 jaar de partner is van Staatsbosbeheer in de organisatie van deze familiedag.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, het parkeren. Op 150 meter afstand is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en langs het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 300 auto’s. Van hieruit wordt u met een bolderwagen naar het festivalterrein gebracht en gehaald. Let op! De Hopweg ter hoogte van het Natuurkampeerterrein de Veenkuil is eenrichtingsverkeer, dus inrijden vanaf Kuinre.

Voor nadere informatie boswachter Harco Bergman 06-54957406