PKN 'DE SCHAKEL' ONLINE WEEK 29, 2020

 
 

In deze nieuwsbrief: wij kijken vooruit naar de komende zondagen en terug en vooruit op Zin in... Verder, wie zijn er deze week jarig en... hoe zou het met Twan Kortstra zijn? en aan wie gaat hij het stokje overdragen? Veel leesplezier! 

 

 

GROEN is de liturgische fleur. Groen staat voor trouw, hoop, groei en toekomst.

 

Samen aan tafel!

Morgen kunnen we weer gewoon naar de kerk als we zin hebben. We hoeven ons niet meer van tevoren op te geven. We mogen gewoon de kerkklokken volgen en weer richting het kerkgebouw. Maak je geen zorgen, we houden ons aan alle richtlijnen rondom het coronavirus. En wat is er mooier om zo'n dienst samen te beginnen met onze eigen dominee Dirk door samen het Heilig Avondmaal te vieren. Klik hier voor de liturgie. 'Voor ieder van ons een plaats aan de tafel' zong Leona Philippo in een prachtige uitvoering. Klik hier om dit prachtige lied te horen en mee te zingen. U/jij bent meer dan welkom!

Volgende week 19 juli gaan we richting de Bantsiliek in Bant. Er wordt veel gezongen; heerlijk! Onze voorganger is dominee Wim Terlouw uit Dronten. Hebben jullie een lift nodig? doe een belletje of appje naar Gerard Blok. 

De kerkenraad

 

Collecten

  • Traditiegetrouw collecteren we met het avondmaal voor de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO). SHO is een Nederlands samenwerkingsverband om humanitaire hulp te geven aan mensen in rampgebieden. Over de wereld zijn er veel brandhaarden en worden laden getroffen door natuurgeweld, oorlog en geweld. Maar SHO biedt ook coronahulp in kwetsbare landen. Vooral in armere landen kan het virus verwoestende gevolgen hebben voor de bevolking. SHO is betrokken bij het bestrijden van het virus en helpt de meest kwetsbaren. Kun je morgen niet naar de kerk komen, maar je wilt dit doel graag steunen? maak je gift over op NL90 RABO 0396 6351 21 t.n.v. diaconie 12 juli
  • Wekelijks kun je ook je collectegeld overmaken voor de kerk op: NL84 RABO 0386568375
 

Jarigen

Op vrijdag 17 juli hoopt Emmy van der Stoel haar 79-ste verjaardag te vieren. Emmy, van harte gefeliciteerd. Een mooie verjaardag en een gezond nieuw levensjaar toegewenst van ons allen

De diaconie

 

Agenda

Zondag 12 juli 2020, 09:30 uur. 
Viering Heilig Avondmaal
Voorganger: dominee Dirk van Keulen
Organist: Piet Talsma

Zondag 19 juli 2020, 09:30 uur
Samen met Bant
Voorganger: dominee Wim Terlouw, Dronten
Organist: Robert Knol

Zondag 26 juli 2020, 09:30 uur
Voorganger: dominee D. Wolse, Lelystad
Organist: Hiljan Bontkes

Zondag 2 augustus 2020, 09:30 uur Zin in...… tijd
Online viering met Jannie Kamminga, Mariët Rommens en Tea Geerts

 

 

Zin in.... wandelen 5 juli 2020

Wat een gave Zin in.... wandelen was dat vorige week. Bedankt Gerda Heerink en Karin Kortstra. Bedankt René ter Schure van 'De Mannen van het Licht'. Prachtig die muziek in het bosje bij de sportvelden. Prachtig het schilderij met poëzie, de kapel, de kaarsjes, maar bovenal de goede gesprekken. Bedankt Luttelgeest! 🙏💛

 
 
 
 
 

In... augustus

Op zondag 2 augustus organiseren Jannie Kamminga, Mariët Rommens en Tea Geerts de Zin in... zondag viering. Het thema van deze viering is 'Tijd'. We gaan weer even terug naar de 'gouwe ouwe tijd' van online vieringen. Inmiddels hebben we daar ervaring mee. Zo kun je kijken op het moment als het jouw uitkomt. Kijkt allen!

Bloemen

De bloemen van Zin in.... gingen naar de pr-dames: Karolien Tesselaar-Van Tilburg en Elseleen Wieten-Jansen. Bedankt, zeer gewaardeerd door de 2 dames!
 

Zin in... zondag

 

Aanwezigheid dominee Dirk van Keulen

  • De komende twee weken (week 29 en 30) besteedt dominee Dirk aan de nascholing (die elke predikant moet doen). In principe doet hij dat in de kerk. Wie behoefte heeft aan een gesprek mag gewoon binnenlopen.
  • Week 31, 32 en 33 is dominee Dirk met vakantie. Zijn er vragen of andere redenen, bel mij gerust of neem contact op met je wijkouderling

Namens de kerkenraad, Gerard Blok

 

Hoe is het nu met....? Twan Kortstra

Nu wij elkaar niet of minder zien, vinden we het leuk om een inkijkje te geven in het leven van onze gemeenteleden/dorpsgenoten. Hoe gaat het met ons? Deze week het woord aan Twan Kortstra. Aan wie gaat hij het stokje overdragen?

1. Hoe ziet je dag er nu uit? Afgelopen periode heb ik heel veel online les gehad. Mijn studie werd volledig online en zat dus hele dagen achter de laptop online colleges te volgen. Ik woon in Leeuwarden samen met vijf andere huisgenoten. Daar hebben we een grote vriendengroep. In het begin van corona waren we erg voorzichtig met elkaar zien, maar na een tijdje toen iedereen weer in Leeuwarden was, begonnen we elkaar voorzichtig te zien. Op een ''normale'' dag zou ik eerst school hebben en eten met het huis gezellig samen. Daarna wandelen of zwemmen bijvoorbeeld, of een borreltje :).
2. Wat miste je het meest toen corona in je leven kwam? Wat ik het meeste miste in de coronatijd was het feit dat we niet meer naar school konden. Online les is heel intensief en het hele leuke element van studeren is weg. Je zit niet meer samen in de collegezaal, je doet niet samen een bakje koffie op de campus, enzovoort. Nu zit je achter je laptop alleen maar te luisteren.
3. Heb je al (alternatieve) vakantieplannen voor de zomer? We hebben samen met de vrienden uit Leeuwarden een vakantie gepland in Spanje. Deze gaat door aangezien we in een huisje zitten die van ouders zijn en we met eigen vervoer naar Spanje kunnen rijden. Voor de rest zal ik veel aan het werk gaan in de bediening bij het Prins Mauritshuis in Blokzijl. Ook zit ik in de organisatie die de introductieweek voor nieuwe studenten organiseert. Hier zal ik ook nog veel voor moeten doen.
4. Als je nu in de kerk zou zitten, welk lied zou je dan willen zingen? (mag ook een popsong zijn) Ik zou dan luisteren naar 6 Feet Apart van Alec Benjamin. Dit nummer kan bijna geschreven zijn voor de lastige tijd waar mensen doorheen moeten/moesten, doordat ze hun vrienden of familie niet konden zien.
5. Wie mag ik bellen voor de volgende Schakel online? Voor de volgende nieuwsbrief wijs ik Joran Bisschop aan.

 

Op deze foto sta ik op de achtergrond 😉. Ik studeer International Hospitality Management en een onderdeel van deze module was wijn proeven. Op mijn verjaardag (toen ik achttien werd) hebben we met 70 mensen een online wijnproeverij gedaan via school. De wijnen werden thuis gestuurd en via de webcam en de theorie die we geleerd hadden konden we de wijnen analyseren en toch nog samen proeven

Toen corona net uitbrak in Nederland werkte ik in het hotel van school. Op mijn eerste dag van front office (achter de receptie) kregen we te horen dat school en Stenden Hotel Group hadden besloten om het hotel te sluiten. Dit is een foto met links mijn manager en in het midden een klasgenootje.

 

Landelijk nieuws en op tv

  • Elders in deze nieuwsbrief wezen we jullie op het prachtige lied van Leona Philippo. Dit lied komt uit de zomermeditaties van Met hart en Ziel. Klik hier voor één van de zomermeditaties.
  • Erop uit? loop mee van kerk naar kerk tijdens de Betuwse Torentocht op zaterdag 26 september. Geniet van het Oranjestadje Buren met de nabijgelegen dorpen Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath en Zoelen. Aan de hand van de routebeschrijving op deze pagina’s kun je een deel van de tocht ook op een ander moment lopen, bijvoorbeeld als de fruitbomen in bloei staan volgend jaar. Klik hier voor meer informatie.
  • Geïnteresseerd in andere levensbeschouwelijke programma's? Klik dan hier voor de site van KRO-NCRV. Klik hier voor protestant met Op Adem, De Verwondering, Met Hart en Ziel en andere inspiratie. Klik hier voor katholiek met nieuws, programma's, Vaticaan en de katholieke encyclopedie. Klik hier voor Petrus. Klik hier voor de EO BEAM-kerkdienst. Vanuit de kapel in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een livekerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker. Aansluitend aan de uitzending praten we door op YouTube. Elke zondag live op NPO2 om 11:00 uur.

🙏💛

 

Ten slotte.... Verwondering!

In De Schakel schreef dominee Dirk over de toegevoegde waarde van het wandelen en hoe hij dit ook mocht ontdekken. Verder schreef hij over het boekje 'Je keek te ver' van Marjoleine de Vos en over zijn ervaring en een bijzondere ontmoeting. Wij hebben de originele foto hierbij. Blijf je verwonderen deze zomer! 

'Al lopend oefen ik me in waarnemen. Laatst werd ik beloond. Bijna ging ik met mijn lompe voet op een heel klein kikkertje staan. Ik zag het kikkertje net op tijd opzij springen. Ik keek.
Ik hield m'n hand vlak voor het kikkertje: het sprong erop. Zo kon ik het van heel dichtbij bekijken.
Het was zo groot als de breedte van een vinger. ik zag de bolle ogen. De grote dubbelgevouwen achterpoten - klaar voor de afzet van de sprong; de dunne voorpoten met de brede vingers. Zo kwetsbaar. Verwondering.' 
🙏💛

Dirk van Keulen

 
 
 
 

U kunt uw kerkbijdrage overmaken op NL84 RABO 0386 5683 75, t.n.v. de
Protestantse Gemeente te Luttelgeest onder vermelding van uw registratienummer en het jaar van de bijdrage.
Rekeningnummer PKN Diaconie NL90 RABO 0396 6351 21
Rekeningnummer PKN Zending NL51 RABO 0396 6626 92
Collectebonnen zijn te koop per kaart van € 10,00 (bij vooruitbetaling) bij
Einte Elsinga, Ruiterstraat 10. Tel. 06-11163260
E-mailadres: administratie@pknluttelgeest.nl

 

Dominee: Ds. Dirk van Keulen, telefoon 06-33726110
E-mailadres: predikant@pknluttelgeest.nl
Voorzitter kerkenraad: Gerard Blok, telefoon 06-51367498
Lindeweg 24. E-mailadres: info@boomkwekerijblok.nl 
Belangrijke poststukken svp inleveren: Françoise Bisschop-Jansen, De Orchidee 26. Telefoon 06-47687350. E-mailadres: scriba@pknluttelgeest.nl
Coördinator kosters: Gerke Dijkstra. Tel. 202433. E-mailadres: gerkedijkstra@kpnmail.nl

 

Kopie voor de volgende Schakel inleveren vóór de 20e van elke maand m.u.v. de maanden juli/augustus (een tweemaandelijkse uitgave) naar deschakelluttelgeest@gmail.com

Kopie voor de Schakel online inleveren elke zaterdag vóór 15:00 uur bij pr@pknluttelgeest.nl of elseleen.wieten67@gmail.com
Deze e-mailadressen mogen ook gebruikt worden voor het aanvragen van een nieuwsbrief.
Website: www.pknluttelgeest.nl.
E-mailadres voor de beamer: beamteam-luttelgeest@live.nl. Uiterlijk 2 dagen voor 'reguliere' dienst/bijeenkomst de documenten aanleveren.
Informatie en vragen over jeugdwerk en aanvraag voor oppas tijdens de diensten: Kenneth Verbeek, telefoon 06-51937789
Bezoek ons ook op Facebook en Instagram