Afgelopen vrijdag heeft wethouder Thomas Gillessen samen met Seef de Zebra het verkeersveiligheidslabel van de provincie onthuld bij SWS De Floreant in Luttelgeest.

Het labelbordje pronkt vooraan op het hek naast het FloraSportPlein en is de kroon op het werk van alle inspanningen om de schoolomgeving verkeersveiliger te maken.

Image

Henk Orsel, directeur van SWS De Floreant, roemt de betrokkenheid van ouders, de buurt, de gemeente, de verenigingen, dorpsbelang en de school.
Allen hebben dezelfde wens: een verkeersveilige schoolomgeving in de punt van het dorp waar alle faciliteiten samenkomen.
Concreet is een veilige oversteek gerealiseerd, een plateau en drempels in de toegangswegen, opritjes voor de fietsen en en er is vol ingezet op het “gedrag”. Dit is vertaald in een zelfontworpen flyer door betrokken ouder Rianne de Vries.

Image 2

Verder onderstreepte wethouder Gillissen, verantwoordelijk voor onder andere mobiliteit en infrastructuur, het belang van verkeerseducatie in het onderwijs.
Tijdens de Gouden Weken is er door alle 180 leerlingen volop gewerkt over het thema verkeer. De school geeft actuele en eigentijdse verkeerseducatie.
Jaarlijks doen de leerlingen van groep 6 mee aan de verkeersquiz en in groep 7 staat het praktijk en theorie-examen van Veilig Verkeer Nederland op het programma.

Image 4

Ouders denken mee over de verkeerssituatie rondom de school, tijdens de laatste ouderavond is er veel input vanuit ouders gekomen en dit is meegenomen in het verkeersplan van het dorp en de gemeente. Voor sommige wensen moet Luttelgeest nog even geduld hebben, zo staat een rondweg met eenrichtingsverkeer op het verlanglijstje evenals verlichting in het bos.

Image 2
De uitreiking van het verkeersveiligheidslabel valt mede toe te schrijven aan de actieve en volhardende verkeerscommissie bestaande uit Arieke Omta, Joyce van der Kolk, Martine Huizinga (ouders), dorpsvoorzitter Mariët Rommes en Ineke Hettinga en Henk Orsel van samenwerkingsschool De Floreant.