Beste dorpsgenoten,
Het nieuwe jaar is alweer een dikke maand bezig en we hebben pas te horen gekregen dat de lockdown nog zeker een maand zal voortduren. We weten dat

we allemaal nog even moeten doorzetten maar het is niet altijd even makkelijk om elkaar niet te kunnen zien en veel sociale uitjes te moeten missen. Gelukkig zijn de basisscholen en kinderdagverblijven weer geopend, heel langzaam aan wordt alles weer ‘normaal’.

Als Culturele Commissie was het een vreemd jaar. Onze activiteiten konden niet doorgaan zoals we gewend waren. De grootste teleurstelling was dat ons lustrumfeest in juni niet door kon gaan. Wat hebben we daar van gebaald! Gelukkig was het mogelijk om met wat aanpassingen toch nog een aantal feestelijke momenten te beleven, zoals de stoepkrijtchallenge mét 70 jaar Luttelgeest taartje, video’s van de Sint en de Kerstpuzzelrit, een best lastig autorit waar mooie prijzen bij te winnen waren.

In dit nieuwe jaar kijken we vooruit: wat kan niet en vooral wat kan wél. Duidelijk is dat zolang nog niet iedereen is gevaccineerd het niet mogelijk is om activiteiten te organiseren waarbij veel mensen samen komen. Het zal dus nog een aantal maanden duren voordat we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten.

Over het uitstellen van het lustrum hebben we flink gedubd. Met alle organisatie vooraf zit een grote lustrumactiviteit er dit jaar sowieso niet in. Met alle voorbereidingen die nodig zijn hebben wij (in samenspraak met de organisatie van de revue) helaas moeten concluderen dat we het beste in kunnen zetten op het nieuwe lustrum 75 jaar Luttelgeest.

Houd moed! Zodra de mogelijkheid er weer is ontmoeten we elkaar weer. Houd hiervoor onze Facebookpagina, de website en de dorpskrant in de gaten.

Hartelijke groet,
Culturele Commissie
Anne Mieke Verhage, Dorien Overgoor, Cornelia Tilma, Daniël Scholtens, Leendert Tuinhof, Sherida Arron, Timo van Ruiten, Robbin Kortstra en Gerrit Jan Hemmes.