foto Michel weesies wijkagent

Donderdagochtend 11 april bracht Michel Weessies een bezoek aan de Bosfluiter. De Ontmoeting had hem uitgenodigd om zich te komen voorstellen en onder het genot van een kopje koffie vragen van dorpsbewoners te beantwoorden.

Michel heeft sinds februari het “wijkagentstokje” overgenomen van Sander te Vaarwerk. Allereerst vertelde Michel over zijn loopbaan bij de politie. Ondanks zijn jarenlange werkervaring bij de recherche moet hij toch een jaar lang de opleiding wijkagent volgen.

Als wijkagent is hij de schakel tussen Luttelgeest en de politieorganisatie. Zijn werk speelt zich deels op straat, zowel in het dorp als op de buitenwegen af en deels achter de schermen. Hij is voor de bewoners een eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in Luttelgeest. Daarnaast onderhoudt hij contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, buurtwerker, winkeliers en buurt - en bewonersorganisaties.
Veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn benadrukt hij.

Na zijn algemene introductie heeft hij alle tijd genomen om alle vragen te beantwoorden.
Een greep uit alle vragen:
Hoeveel politie is er ’s-nachts paraat in de polder?
Kan de wijkagent ook fietsen door het dorp (dan is hij zichtbaarder en makkelijker aanspreekbaar)?
Waar let de wijkagent op als hij door het dorp en de buitenwegen rijdt?
Hoe vaak komt de wijkagent in Luttelgeest?

Wilt u de antwoorden weten? Kom dan volgende week donderdag langs in de Bosfluiter bij de Ontmoeting en vraag de aanwezige dorpsbewoners ernaar.