Nieuws

Esmee Westenbrink, 15 jaar en zit in 5 havo op het Emelwerda college in Emmeloord. Zij heeft een droom: haar droom is om over een jaar mee te gaan met School at Sea. School at Sea is een talentontwikkelingsprogramma waarbij je in 6 maanden naar de Caribbean en terug zeilt zonder ook maar een dag op school te missen.

Festival Via Musica, dat van 5 t/m 8 augustus 2021 door heel Flevoland wordt gehouden, organiseert op zaterdag 7 augustus een serie rondreisconcerten in Emmeloord, Luttelgeest, Marknesse en Bant. De ‘reis’ kan per fiets, per auto of per festivalbus worden gemaakt.

New Collegium verzorgt een optreden in de voormalige St. Josephkerk in Luttelgeest. In De Hoeksteen in Emmeloord speelt pianiste Daria van den Bercken muziek van Scarlatti.  het Dudok Kwartet brengt samen met contrabassist James Oesi een Rossini-programma in wijngaard De Maronesse in Marknessse en het Aleida Ensemble speelt het concertprogramma Rondom Les Ballets Russes in de Bantsiliek in Bant. Alle optredens worden ook online aangeboden.
Lees meer over de concerten op www.festivalviamusica.nl/noordoostpolder.

Via Musica staat dit jaar in het teken van Sergej Diaghilev. Deze legendarische Russische impresario, oprichter van de vermaarde Ballets Russes, behoort tot de meest invloedrijke culturele pioniers van de twintigste eeuw. Zijn explosieve energie, zijn scherpe oog voor kwaliteit en zijn toewijding aan de kunsten maakten hem dé drijvende kracht achter de artistieke vernieuwingsbewegingen van voor de Tweede Wereldoorlog. “Hij bracht componisten, choreografen, dansers, beeldend kunstenaars en schrijvers samen en had grote invloed op kunstenaars als Matisse, Cocteau, Derain, Prokofjev, Debussy, Ravel,
Nijinsky en Balanchine” zegt festivaldirecteur Marion Boshuizen.
“Alle muziek die op het festival wordt gespeeld heeft met hem te maken. We zouden graag meer Diaghilevs in de wereld hebben en om te beginnen laten we hem in Flevoland een festivaleditie lang herleven.”

Rondreisconcerten Festival Via Musica
Zaterdag 7 augustus 2021
Tickets & Info: www.festivalviamusica.nl
Alle zorginstellingen in Flevoland krijgen een link aangeboden waarmee nagenoeg het gehele festivalprogramma gratis online kan worden bekeken en beluisterd.

Beheer gericht op biodiversiteit levert zichtbaar resultaat. Dat bleek weer tijdens de jaarlijkse vlindertelling die Staatsbosbeheer afgelopen zondag heeft gehouden in het Kuinderbos in het kader van de landelijke Tuinvlindertelling: link naar https://www.vlinderstichting.nl/vlindermee?utm_source=vlindermee.nl&utm_medium=redirect&utm_campaign=olddomain

Boeren en tuinders pakken uit deze zomer! Neem een kijkje in de kas en kom op donderdagavond 29 juli vanaf 19.30 uur een orchidee schilderen bij Kwekerij Bernhard in Luttelgeest. De workshop ‘orchidee schilderen’ wordt georganiseerd in samenwerking met Riek van de Bor van Galerie De Voorst uit Marknesse. Je wordt ontvangen met

Jong en oud ontvingen op zaterdag 3 juli het boek 'Geknipt voor Luttelgeest'. De afhaalreceptie vond plaats bij de Tonego-kantine waar veel Luttelgeestenaren weer eens konden bijpraten.

Boeren en tuinders pakken uit deze zomer! Neem een kijkje in de kas en doe op donderdagavond 22 juli vanaf 19.00 uur mee met de workshop florale fotografie bij Kwekerij Bernhard in Luttelgeest. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Pim van der Maden Fotograaf uit Emmeloord.

Boeren en tuinders pakken uit deze zomer! Neem een kijkje in de kas en kom op donderdagavond 15 juli vanaf 19.30 uur wijn proeven bij Kwekerij Bernhard in Luttelgeest. De wijnproeverij wordt georganiseerd in samenwerking met Marloes Becker van Puur24 uit Emmeloord.

Zin in... zondag begint de eerste zondag van juli met Zin in.... vakantie. 

Op zaterdag 3 juli kunnen mensen die het boek "Geknipt voor Luttelgeest" besteld hebben, het boek ophalen bij de Tonego-kantine tussen 11.00 en 15.00 uur.
Gelukkig is er dan ook gelegenheid voor een praatje, een zitje, een drankje.

Op 24 en 25 mei werden de zandsculpturen op de zandsculpturenroute met het thema 75 jaar vrijheid verwijderd uit de kuubs kisten. Op 17 juni 7is de laatste hand gelegd en zijn er 9 nieuwe beelden gemaakt van zand uit het schoterveld met als thema Kinderboeken.

Aan alle 'oude' bekenden in Luttelgeest, Twintig jaar heb ik hier in het dorp als leerkracht gewerkt. Eerst op de Klipper, later op de Floreant. Nu is voor mij de tijd gekomen om te stoppen.

Zaterdag 19 juni organiseert de CultureleCommissie dit 2-Wieler Event. Fiets mee met de tourtochten op de (elektrische)fiets, racefiets of motor!

Op 6 juni om 11.00 werd in het Kuinderbos de onderduikers hut geopend door wethouders Wiemer Haagsma van de gemeente Noordoostpolder met de portefeuille cultuur en wethouder Tiny Bijl van de gemeente Steenwijkerland tevens loco burgemeester. Op 6 juni 1944 startte op de stranden in Normandië de bevrijding van Europa.

Vorig jaar heeft gemeente Noordoostpolder, Carrefour, Mercatus en Dorpsbelang een enquete afgenomen onder de bewoners van de Ruiterstraat. Naar aanleiding daarvan lag er het plan om tijdens NLDoet een leuke activiteit te organiseren voor deze bewoners. Vanwege de huidige maatregelen kon dit afgelopen zaterdag helaas geen doorgang vinden. Wel ontvingen de bewoners een prachtige zomerbloeier. Komend najaar wordt alsnog een leuke activiteit georganiseerd.

 

KLIK HIER voor alle informatie en/of reageren