Nieuws

Waar denk jij aan bij vrijheid?
Doe mee met de gedichtenwedstrijd! S
Stuur je gedicht voor 18 april a.s. naar zininvrijheid@gmail.com.

Op dinsdagavond 9 april zijn 21 vrouwen aanwezig in De Bosfluiter. Hier spreekt Hinkie Bangma uit Lemmer over haar reis door Amerika. Deze reis ging per fiets èn met klompen aan, dus ze had veel bekijks! We hingen allemaal aan haar lippen, het ene spannende verhaal volgde het andere op, wat een belevenissen! Hinkie wist nooit hoe en waar ze de nacht zou doorbrengen en of ze iets anders te eten kreeg dan een boterham met pindakaas of honing.

zij actief

De reiscommissie van Zij Actief en Vrouwen in de Kring heeft voor het jaarlijkse uitje van 14 mei een leuk programma in elkaar gezet. En alle vrouwen uit Luttelgeest zijn uitgenodigd om mee te gaan tijdens dit "Rondje Flevoland".

foto Michel weesies wijkagent

Donderdagochtend 11 april bracht Michel Weessies een bezoek aan de Bosfluiter. De Ontmoeting had hem uitgenodigd om zich te komen voorstellen en onder het genot van een kopje koffie vragen van dorpsbewoners te beantwoorden.

Michel heeft sinds februari het “wijkagentstokje” overgenomen van Sander te Vaarwerk. Allereerst vertelde Michel over zijn loopbaan bij de politie. Ondanks zijn jarenlange werkervaring bij de recherche moet hij toch een jaar lang de opleiding wijkagent volgen.

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag. De Culturele Commissie biedt alle Luttelgeestenaren een gevarieerd programma aan.
De start is om 9.30 uur. Lees hier het hele programma.

PAASHAAS OP BEZOEK BIJ DE BOSWACHTER OP 2DE PAASDAG IN HET KUINDERBOS

Op Tweede Paasdag organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder alweer de 9e editie van de ‘Noordoostpolder Buitendag’.
De dag zal traditiegetrouw plaatsvinden op Tweede Paasdag 22 april in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant.
Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het is een echte familiedag, waarbij van alles te zien en te beleven is voor jong en oud.
De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,5 en voor volwassenen € 4,5,-
Check www.buitendagnop.nl

IMG 20190403 WA0002 hondjes marjon  20190403 131607 Hondjes Marjon

Dit zijn Lola en Ni’ko, onze Japanse modellen van de schildermiddag van dinsdag 2 april. Marjon had de twee modellen meegenomen. Rechts ziet u één van de resultaten. Het werk is niet helemaal af. 

Dinsdag 7 mei gaat de schildergoep van de Ontmoeting schilderen bij één van de leden in de tuin. Wilt u meedoen, meld u aan via 

Op vrijdag 19 april gaat het Profytodsd Tulpenfestival van start. De afgelopen maanden hebben de commissies weer hard gewerkt om een mooi programma neer te zetten voor de bezoekers. Naast de vaste onderdelen van het Tulpenfestival zijn er ook een aantal hele leuke nieuwe activiteiten. Zo kun je dit jaar vanuit een luchtballon de tulpenvelden in de Noordoostpolder bewonderen en wordt er een wandelroute uitgezet die het gehele festival te bewandelen is.

De basis voor het festival, de Van Staveren autoroute, is dit jaar 99 km lang. Iets korter dan vorig jaar, maar wel weer met veel tulpenvelden langs de route. De fietsroute is dit jaar wat langer gemaakt, deze is 55 km en daardoor voor de echte fietsfanaten ook leuk om te rijden. Voor mensen die minder ver willen fietsen, kan hij ook gehalveerd worden. Ook is het weer mogelijk om deel te nemen aan de koetsentocht of de helikoptervlucht.

Er zijn net als ieder jaar weer twee Tulpenbelevingsweekenden op het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 in Creil. Het eerste weekend valt in het Paasweekend, waardoor er drie dagen vol zitten met leuke activiteiten voor kinderen, lekker eten en drinken, struinen langs kraampjes en luisteren naar sfeervolle muziek. Voor de fotografen onder ons is er in dat weekend ook een Workshop Tulpenfotografie. In het tweede weekend kunnen mensen hun bakkunsten laten zien tijdens de Tulpentaart bakwedstrijd. Traditiegetrouw kunnen bezoekers dit jaar wederom de Tulpenfototentoonstelling bezoeken in Party & Bowlinghouse De Ducdalf in Espel. Wordt er weer een tulpenfotowedstrijd georganiseerd in samenwerking met sponsor CameraNU.nl en eindigt het festival op 5 mei met de spannende Level One 11-dorpen Steptocht.

Bezoek onze geheel vernieuwde website voor de exacte data en andere informatie over het Tulpenfestival.

Op de jaarvergadering van Dorpsbelang werd in de rondvraag een mededeling gedaan over het vervolg van de huidige computercursus Klik & Tik èn de  vervolgcursus Digisterker "werken met E-Overheid".

Na de zomervakantie zullen deze opnieuw in de Bosfluiter worden gegeven.
Heeft u interesse geef dat dan nu al door via MAIL aan Ria Maes.

Veel Luttelgeestenaren bezochten de jaarvergadering van de Vereniging Dorpsbelang.
Als er een thema valt te  verbinden aan de inhoud van deze vergadering, dan is het wel het thema "Bouwen":
renovatie van huizen aan de Lange Brink, verbouw van de Floreant en de Bosfluiter, inbreiding en mogelijke uitbreiding met nieuwe huizen.

Op de jaarvergadering van Dorpsbelang werd Ria Maes uitgeroepen tot Luttelgeestenaar van het jaar.
Ria dankt deze uitverkiezing aan haar medewerking aan de Ontmoeting en aan haar jarenlange inzet voor Slachtofferhulp.
Daarnaast heeft Ria veel betekend voor mensen die met rouw geconfronteerd werden, met name voor jongeren. Ze heeft een belangrijke rol in de werkgroep RouwNOP.
Het speldje siert haar!

P1060484 800x600

Ja'eli van Beveren heeft donderdag 21 maart in de Bosfluiter een heel leuke ochtend verzorgd met handige tips over foto's maken en met name over het vastleggen van de "mooie momenten".

Op dinsdagavond 12 maart zijn 22 vrouwen aanwezig in De Bosfluiter om te luisteren naar Elly ten Napel.
Zij maakt exlusieve sieraden van edelstenen.

Lees de "Kijk op Luttelgeest" digitaal !!!

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle dorpsbewoners.