Nieuws

De afgelopen maand heeft MFO weer een hoop dingen gedaan. We hebben meegespeeld met de opening van het cultureel seizoen en zijn druk aan het oefenen voor ons aankomend najaarsconcert!
Op 18 september hebben we samen met een hoop andere muzikanten uit de polder een mooie aftrap aan het cultureel seizoen kunnen geven.


De leden van het Apostolisch Genootschap Lemmer hebben met elkaar 1500 euro bij elkaar gehaald en geschonken aan Staatsbosbeheer voor de aanplant van 100 nieuwe bomen in het Kuinderbos. Op de foto overhandigen enkele kinderen een cheque aan boswachter Harco Bergman.
Het Apostolisch Genootschap is een open, levensbeschouwelijke, vrijzinnige organisatie. De leden van de gemeenschap in Lemmer zijn zes jaar
geleden samengegaan met de gemeenschap uit Emmeloord.

Bij de geothermie van Hoogweg Paprikakwekerijen zijn al enige weken voorbereidingen gaande voor het boren van nieuwe putten voor de aardwarmte.

Informatie hierover is terug te vinden op: https://www.hoogweg.nl/nl/duurzaam-telen/Geothermie

Inmiddels zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande put afgerond en wordt er een begin gemaakt met het heien van de conductors van de nieuwe putten.

 

IMG 5907 Aardwarmte start fase 2

De wereld buiten lijkt een groot schilderspallet. Het zomergroen van bossages is langzaam vervaagd en heeft plaats gemaakt voor een nieuw seizoen met de meest fabelachtige herfsttinten. Een dik knisperend tapijt van roestbruin, zachtgeel en diep donkerrood blad nodigt uit tot een bezoek aan de natuur. Paddestoelen, beukenootjes, eikels en kastanjes zijn er weer volop. Een luid schreeuwende Vlaamse gaai verraad zijn aanwezigheid, hij heeft zojuist de zoveelste eikel verstopt om hem vervolgens nooit weer te vinden. In het voorjaar zal hier weer een jonge eikenboom verschijnen. Spinnewebben hangen

De laatste weken komen bij de politie regelmatig aangiftes binnen van oplichting. In de meeste gevallen gaat het om bankpasfraude, ook wel “bank-aan-huis-oplichting”. De slachtoffers zijn vaak ouderen.

Oplichter doet zich voor als bankmedewerker
Inwoners worden gebeld door iemand die zegt werkzaam te zijn bij een bank. Soms gebruikt deze oplichter een afgeschermd nummer maar hij/zij kan ook het echte nummer van de bank gebruiken (dit noemen we Spoofing). Hij/zij vertelt dat er zojuist is geprobeerd geld van de rekening van de slachtoffers te

We hebben weer een Sinterklaasintocht in Luttelgeest en wel op zaterdag 20 november.

Sint en zijn Pieten komen aan bij de kade.

sinterklaas 2021

 

 

Anouk Huizinga, lid van Rijvereniging Noordoostpolder, is afgelopen zaterdag kampioen geworden met haar pony Daan op de Welsh Cup finale in Putten.Voor deze finale heeft Anouk zich in augustus al weten te plaatsen op de Welsh Sportdag in Harich. De beste ruiters/amazones mochten daarom afgelopen zaterdag strijden om de kampioenstitel in Putten.

Begin 2022 start Provincie Flevoland met de werkzaamheden aan de Oosterringweg tussen de rotonde Kuinderweg tot en met de rotonde Marknesserweg. Op donderdag 7 oktober 2021 organiseert Provincie Flevoland van 17.00 tot 19.00 uur een inloop over deze werkzaamheden in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest. Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van de provincie aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom. Er is geen vast programma. 
Lees meer over de werkzaamheden in het  infobulletin.

Worden wat je wilt is het thema van de Kinderboekenweek die van 6 - 17 oktober georganiseerd wordt. Een prima thema voor een Zin in... viering. In de viering op zondag 3 oktober komen alle groepen aan bod. Lekker zingen over later, een Bijbelverhaal wordt uitgespeeld, interviews over wat je wil worden, maar ook over wat je geworden bent. En een verhaal over tevreden zijn met wat je doet. 

Momenteel is er in museum Catharijneconvent in Utrecht een speciale tentoonstelling over Maria Magdalena. Ontmoet de veelzijdige Maria Magdalena. Ze zalft, verleidt, huilt, bidt, verkondigt, bekeert, en verricht wonderen. Maria Magdalena is nog steeds een spiegel van de tijd. Sta oog in oog met Maria Magdalena en ontdek de beelden die wij door de eeuwen heen van haar maakten.

Ian Hale vloog half september met zijn drone boven Luttelgeest en maakte prachtige foto's. Klik HIER om de diaserie te bekijken.

Samen met een team van vrijwilligers heeft PKN 'De Schakel' een gevarieerd programma opgesteld om verdieping te vinden, elkaar te leren kennen en jezelf beter te leren kennen. Van de diepte in qua inhoud tot verwondering in de natuur; het zit allemaal verankerd in het programma. We ontmoeten elkaar graag deze winter/voorjaar. Het programma is geschikt voor alle dorpsbewoners. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij de aangegeven e-mailadressen of telefoonnummers. Klik hier voor het hele programma

 

 

Anouk Huizinga heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan het grote springconcours “Outdoor Zuidwolde” voor pony’s in Zuidwolde.
Met haar pony Malaga kwam Anouk uit in de klasse L cat D/E. In de eerste manche, een klassiek parcours van 10 hindernissen en 12 sprongen, reed Anouk haar Malaga mooi foutloos en binnen de tijd. Met dit resultaat heeft ze zich geplaatst voor de ingebouwde barrage.

Het is weer tijd voor De Klussendag in Luttelgeest!  Een dag waarop we met veel mensen van alles aanpakken in het dorp.

Weet u een klus?
Belangrijk is dat het voor gemeenschappelijk belang is en in een halve dag geklaard moet zijn. Uw idee is van harte welkom en kunt u doorgeven via dorpsbelangluttelgeest@hotmail.com   Wie weet gaan we er mee aan de slag! 

PKN 'De Schakel nodigt Luttelgeest uit om een boom van de toekomst te planten op verschillende plekken in het dorp.