Nieuws

Volg deze link voor de video en de nieuwsbrief

Op 26 mei 2020 heeft de Lionsclub Noordoostpolder een cheque ter waarde van € 2.500,- overhandigd aan Harco Bergman, boswachter Kuinderbos van Staatsbosbeheer, voor de realisatie van een replica van een Onderduikershut aan het ‘Razziapad’ in het Kuinderbos. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is de replica van een Onderduikershut in het Kuinderbos gebouwd als symboliek voor de bevrijding van het dorp Kuinre op 16 april 1945 door de Canadezen. Een dag later volgde de bevrijding van de Noordoostpolder.

Op zaterdag 30 mei is er een unieke Nationale Nacht Zonder Dak waar jongeren uit Bant en Luttelgeest aan meedoen. Ze slapen een nachtje buiten om het Corona Noodhulpfonds te steunen. Het doel is natuurlijk: geld ophalen voor dit Noodhulpfonds voor projecten van TEAR voor straatjongeren in India, Nepal en Oeganda die extra getroffen worden nu.

Aan de Schoterweg in Bant start de zandsculpturenroute van het Kuinderbos. Het was de bedoeling de route te openen voor de meivakantie waarin 75 jaar vrijheid gevierd zou worden. Helaas kon dat niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Met het pinksterweekend in aantocht en omdat 4 juni 1944 de landingen op de stranden van Normandie plaatsvonden en de coronaversoepelingen het nu mogelijk maken wordt u van harte uitgenodigd om de sculpturen te komen bekijken.

Het Netwerk Dementie Steenwijkerland maakt zich zorgen om de mantelzorgers van ouderen met dementie. Door de coronacrisis is de druk op verzorgende partner veel hoger geworden waardoor versnelde uithuisplaatsing nu vaker voor komt. “We zien dat nu de dagbesteding is weggevallen, de patiënt ontredderd raakt omdat de dagelijkse structuur en het ritme wegvalt en de mantelzorger tegen zijn of haar grenzen aanloopt,” vertelt casemanager dementie Jannie Dijkhuizen. In totaal gaat het volgens haar om enkele tientallen mantelzorgers in de gemeente.

Hierbij weer de nieuwsbrief week 22 van PKN 'De Schakel' Luttelgeest boordevol weetjes en links.

 

Ook de neiuwsbrief ontvangen? Stuur een mail naar pr@pknluttelgeest.nl

Volg deze link voor de video 
 

 

Al jaren hebben wij geen kerkdienst meer op Hemelvaartsdag. Dit jaar een speciale viering door dominee Dirk, organist Ans Roubos met dank aan Kenneth Verbeek voor al het montagewerk. Veel kijk- en luisterplezier!

In deze nieuwsbrief: naast het filmpje van dominee Dirk, nieuws over de komende zondagen, de bloemen, collecten, jarigen, Groep 4 van De Floreant is weer op het oude nest, landelijk nieuws en... hoe zou het eigenlijk met René en Petra Timmermans zijn? Veel leesplezier!
Alweer de 5e nieuwsbrief boordevol wetenswaardigheden over wat ons bezighoudt in Luttelgeest en in de wereld. Elke zondag in je box, in ieder geval tot 1 juli. Wil je er ook één ontvangen? stuur een berichtje. Ook als je geen lid bent van onze kerk.

Nogmaals de video van dominee Dirk:

De maatregelen rondom Corona zijn op dit moment langzaam aan het versoepelen. Grote activiteiten organiseren kan helaas op dit moment nog niet. Wij vinden het met zijn allen heel erg jammer dat we in dit lustrumjaar geen mooi en groots dorpsfeest kunnen organiseren, maar we zitten niet stil! In juni zal er een aantal activiteiten zijn waaraan alle Luttelgeestenaren veilig én op afstand aan mee kunnen doen en van kunnen genieten. We zijn nog bezig met de voorbereidingen hiervan dus houd onze Facebookpagina en de website goed in de gaten!


Gewijzigd routekaartje per 20-05- 20.
Via deze weg laten wij u weten dat de Provincie Flevoland op 15 juni start met werkzaamheden aan (een deel van) de Kuinderweg en twee rotondes.    In bijgaand infobulletin vindt u meer informatie over deze werkzaamheden en de omleidingsroutes. Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de projectleider van de Provincie Flevoland: Ronald van der Ham, telefoonnummer 06 55 85 48 60 of e-mail ronald.vanderham@flevoland.nl.

Met vriendelijke groet, Patricia van Lingen, Communicatieadviseur afdeling Infrastructuur, Provincie Flevoland

Al jaren houdt Hilly de Jong het krantenarchief over Luttelgeest bij.  Deze week verscheen er een artikel over Hilly in "de Noordoostpolder".
Waar vroeger het archief werd bijgehouden met schaar en lijmpot, gaat het nu allemaal digitaal.

kijk op luttelgeest Vanaf 2019 staat de Kijk op Luttelgeest op deze site. U kunt hem dus ook altijd digitaal lezen.

Vanaf maart 2020 wordt de Kijk op Luttelgeest niet huis-aan-huis in papieren vorm verspreid; maar alleen via de website. 
Klik HIER en u komt automatisch op de juiste pagina terecht.

Ook op zondag 10 mei waren er weer woorden van de dominee. Ditmaal over bloeien in liefde.

 

De cabaretière stelt voor om op 5 mei om 16:55 uur (5/5 om 5 voor 5) de bekende Ramses Shaffy-klassieker 'Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder' door heel Nederland te laten klinken vanaf jouw huis of balkon. Ook alle radiostations spelen dan dit nummer. Vanaf het plein bij de Bosfluiter staat René klaar met de geluidsinstallatie. Zet je muziek keihard, gooi de ramen en deuren open en spread it out loud. Doen jullie ook mee?