Nieuws

Ieder jaar, zodra de tulpenbollen zijn geplant, wordt deorganisatie van het Profytodsd Tulpenfestival opgestart. De tulpenroutes worden uitgestippeld zodat de bezoekers in de lente van het prachtig gekleurde polderlandschap kunnen genieten. Je bezoekt de explosie van kleuren dit jaar
van 21 april t/m 7 mei.

Politiek: dichtbij of ver weg? Kom eens langs bij een vergadering van de gemeenteraad. De gemeenteraad behandelt veel onderwerpen die jou als inwoner van Noordoostpolder aangaan. Maar hoe werkt dat eigenlijk in de gemeenteraad? En hoe kun je invloed uitoefenen? De raadsleden leggen het je graag uit.

Noordoostpolder, maart 2023 – Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde.

Op 8 maart zijn er filmopnames gemaakt voor de bekende TV serie “Het verhaal van Nederland”, over de geschiedenis van Nederland.

Van onze speciale verslaggever.

De gemeente Noordoostpolder organiseert op dinsdag 21 maart 2023 een informatieavond over CPO. U kunt zich voor deze avond aanmelden. De locatie volgt nog. Vanaf morgen staat het aanmeldingsformulier voor de informatieavond online op de gemeentelijke website.

Hierbij vindt u de uitnodiging voor de jaarvergadering van Dorpsbelang Luttelgeest . De vergadering zal plaatsvinden op vrijdag 31 maart om 20:00 in De Bosfluiter (Amazonestraat 46), inloop vanaf 19:30. De stukken voor de jaarvergadering  staan online op de desbetreffende pagina van Dorpsbelang. 

 Op 8 maart zijn er in het buitengebied van Luttelgeest filmopnames voor het programma: Het verhaal van Nederland. Tijdens de opnames worden historische gebeurtenissen nagespeeld (re-enactment). Hierbij wordt een deel van de oorlog uit de 17e eeuw nagebootst. Voor de opnames wordt er gebruikgemaakt van oude kanonnen en musketten en special effecten. De opnames vinden plaats op privéterrein, namelijk het perceel tegenover Schansweg 9. Aan deze opnames doen ongeveer 60 personen mee. In de schuur van familie de Jong is de catering voor dit project alsmede een schmink- en verkleedafdeling. Wie weet komt Daan Schuurmans ook nog. Hopelijk is het mooi weer. KIJK OP DE SITE

Op 17 en 18 maart speelt Toneelvereniging VONDEL de komedie: "SUPER SUPER" in de Bosfluiter.
RESERVEER HIER UW KAARTEN

Welke maestro heeft het meeste dirigeertalent?
MFO bestaat 65 jaar en dat gaan we vieren met u.

Overheid wil meer informatie
De overheid wil graag meer informatie over hoe de Lelylijn er uit zou moeten komen te zien.

Met een afwisselend repertoir en als gast accordeonist Pieter van Maldegem was het optreden van de voormalig eigenaart van 't Trefpunt met zijn bandleden een succes.

Afgelopen zondag 12 februari is tijdens de kerkdienst gecollecteerd voor de aardbeving in Turkije en Syrië.

Kerk in Actie heeft al jaren een noodhulpprogramma in deze regio en ondersteunt de lokale kerken maximaal. Kerk in Actie organiseert hierbij een extra collecte voor de zo zwaar getroffen bevolking. Uw bijdrage helpt echt!

De bazar opbrengst is nageteld en komt uit op een ander resultaat dan 7000 euro, namelijk 8815 euro. Met dit prachtige bedrag is weer een jaar kerk in het dorp veiliggesteld. Tevens werd na 20 jaar afscheid genomen van Leo Jonker als lid van de bazarcommissie 

Voor alle muziekliefhebbers in Luttelgeest en omstreken!
A.s. donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur komt Henk Swillens (voormalig eigernaar van
" t Trefpunt") naar de Bosfluiter met zijn band "Moustache" bij de Ontmoeting spelen.!!!  Mis het niet....Komt allen. !!!

De bazar 2023, georganiseerd door Dorpkerk 'De Schakel' bracht maar liefst 7.000 euro op! De online verloting via de website van de dorpskerk bleek goed aan te slaan bij het Luttelgeester publiek dat tot zaterdag 17:00 uur online loten kon kopen. De kindermiddag werd druk bezocht door de doelgroep met een gratis patatje voor de basisschoolkinderen, schminken, grabbelton, cupcakes maken, sjoelen en het Rad van Avontuur met Leo Jonker. 's Avonds brak de Grote Bazar aan met Arjan en Leon Vaandrager als raddraaiers, waar de plankjes niet aan te slepen waren. Dorpskerk 'De Schakel' kan tevreden zijn met deze gezellige top opbrengst.

Uitslag grote verloting:

 1. E-reader - Harm Post

 2. Happen en trappen - Eddie Wieten

 3. Luchtfoto van je huis - Henco Bouma

 4. Pakket van Fruitbedrijf Boerderijwinkel Hoekstra - Folkert Kloosterman

 5. Pakket van Verhage Fruit - Henk Baartse

 6. Pakket van Leonie Bastiaanssen Hair & Style - Henk Hilderink

 7. Proefduik o.l.v. Jan Broos - Janette Zee

 8. Vaas Dutz van Bloe-Mèn - Johan Dijk

 9. Bon van Kaasboer Siebren - Johan Schipper

10. Pakket van Jumbo Kooistra Marknesse- Sophia Bontkes

11. Saladeschaal - Familie Jonker, Uiterdijkenweg

12. Bijenhotel van Marijke Maakt - Harmke van Heugten

13. Waterkaraf - Rosanne Biemans

14. Rollade van Keurslagerij Pees - Joris Tilma

15. Handdoekenset - Marijke van Vilsteren

Sjoelkoning van de middag

Patrick, Ruiterstraat 30

Radprijzen

1. Ajax-Heerenveen, skybox door Loonbedrijf Van Heugten - Joke Boeve

2. JBL-box door Autobedrijf Nieuwland - Jur Wierenga