Nieuws

Heeft u interesse  in de bouwkavels van het inbreidingsplan van de Kerkstraat en /of de kavels voor fase 4,  dan vindt u op de site van de gemeente alle informatie.

Het was weer een groot succes zaterdag 8 februari ; met een prachtige opbrengst van  € 7500.
’s Middags kwamen er veel kinderen voor hun gratis patatje en voor het meedoen met allerlei activiteiten en natuurlijk voor het winnen van een prijs op het rad van avontuur.
Het sjoelen werd gewonnen door Wiktor Chodacki. Hij kreeg een bon van de Mc Donalds’.

Deze hoekwoning aan de Schoolstraat staat momenteel op www.mercatus.nl

Sta je ingeschreven en wil je graag in Luttelgeest wonen? Reageer dan snel, dit kan nog tot 23 februari.

Sjoerd van Vilsteren won tijdens Gezwam rond de Dam 2020 de publieksprijs

zie hier de buut van SjoerdJaarlijks plaatst Staatsbosbeheer in het Kuinderbos een zogenaamd paddenraster. Dagelijks worden door een aantal Staatsbosbeheer vrijwilligers, samen met leden van het  IVN Noordoostpolder en de boswachter de schouders onder dit voor Noordoostpolder unieke project gezet en worden duizenden padden, kikkers en salamanders veilig over de weg gezet. De zachte vochtige winter komt weldra ten einde, het voorjaar lonkt  Nu de temperaturen stijgen en de dagen lengen zullen de eerste padden en kikkers weldra op reis gegaan naar de voortplantingsgebieden. Komende week zal het scherm worden opgebouwd door boswachters, boswachters in opleiding van Helicon opleidingen, de jonge mannen van onze zorggroep van sHeerenloo en met medewerking van het groepsproject van reclassering Nederland.

Dinsdagavond 11 februari zijn 30 vrouwen aanwezig in De Bosfluiter. 
Hier geeft Gerda Munneke, gecertificeerd coach, een presentatie over haar coaching praktijk.
Aan de hand van een Enneagram laat ze ons kennis maken met een van haar werkmethodes.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is.

haat computer

Donderdag 6 februari kwamen er veel dorpsgenoten naar de bijeenkomst “wat is er allemaal mogelijk met de computer”.
Middels een inventarisatieronde, waar men meer over zou willen weten, kwamen de volgende onderdelen naar voren:
- Wat vind ik allemaal op www.luttelgeest.nl
- Welke mailprogramma’s zijn er en hoe kan je er mee werken
- Hoe werkt DigiD: inloggen en wanneer gebruik je DigiD
- Hoe werkt Word en Excell en zijn er andere programma’s
- Hoe kan er een digitale handtekening aangemaakt worden
- Google Earth; hoe werkt dat
- Hoe kan ik een Routeplanner gebruiken
- Wachtwoorden; hoe kan je die veilig gebruiken
- YouTube, wat kan je daar allemaal mee
- Uitzending Gemist
- Google; wat kan je daar allemaal mee
De deelnemers van de cursus Klik & Tik hebben aangegeven ook behoefte te hebben aan een opfriscursus.

Ria Maes, Alda Westenbrinken Wilma Gaanderse gaan op korte termijn bijeenkomsten voorbereiden waar al deze onderwerpen aan de orde zullen komen.

Was u er de 6e niet bij; maar wilt u graag van enkele, of alle onderwerpen meer weten; hou dan deze website, de dorpskrant, of facebook van De Ontmoeting in de gaten. Daar zal gecommuniceerd worden wanneer (op een dinsdagmiddag of op een donderdagochtend) er informatiebijeenkomsten georganiseerd gaan worden.

paasei 2

Paaseieren maken door klei in een mal te drukken, te laten drogen en daarna te bakken in de klei-oven. Het ei kan glad blijven, maar kan ook versiert worden m.b.v. klei vóór dat het de oven in gaat. Omdat dit hele proces wel wat tijd neemt is op tijd beginnen wel van belang. 
En....er worden geen kleine eitjes gemaakt, maar meer van het formaat struisvogelei. Na het bakken kunnen de eieren beschilderd of op andere manieren afgewerkt worden.

Nieuwsgierig?

Vanaf dinsdag 18 februari bent u van harte welkom in de Bosfluiter.
Kosten: €1,00 per middag.

In 2020 viert ons dorp dat zij 70 jaar bestaat. Dit gaan wij natuurlijk uitgebreid vieren, o.a. tijdens het dorpsfeest. Het thema is dit keer: 70 jaar televisie!
Er wordt al druk gerepeteerd voor een revue, deze zal op vrijdag 12 (generale repetitie) en op zaterdag 13 juni worden opgevoerd.

Zin in… terugblikken
Wat hebben we weer genoten van onze Taizé-viering, dit keer met Johan Bredewout en Vollenhove Vocaal. We worden echt bekend, want uit heel de polder en het oudeland wisten ze ons te vinden. Zo zie je dat het in een grote behoefte voorziet. Wij hebben ervan genoten!
En nu zin in… maart!

Terugblik
Op het moment dat ik dit schrijf, is het de 7e februari, dus moet de bazar nog plaatsvinden, maar wij kunnen in de toekomst kijken. Laat me raden: de bazar heeft weer een record opgebracht, de bezoekers hebben zich weer ouderwets vermaakt en de grote prijzen zijn bijna allemaal in Luttelgeest gevallen. De kerk is weer schoon en volgend jaar is er weer een bazar, gewoon omdat het kan! Wij genieten altijd elk jaar weer van de bazar!

Bezoek de bazaar!

SWS de Floreant nodigt u van harte uit voor de inspiratieavond Gezond in Luttelgeest. Wat zijn uw wensen en ideeën bij het stimuleren van een gezonde leefstijl in ons dorp? Hoe kunnen we dit samen bereiken? Laat u inspireren en praat mee, om samen tot een goede aanpak te komen. Voor meer informatie: n.vandijck@aves.nl20200204100343 200104 gemeente nop uitnodiging gil a5 corr

Een robot als Tessa neemt geen zorg uit handen maar maakt mensen juist weer actief.” Deze uitspraak galmde bij menig bezoeker van de informatieavond ‘Langer zelfredzaam met hulp van technologie’ op dinsdag 28 januari in de Hof van Smeden nog wel even na. Ruim 50 belangstellenden onder wie collega’s, leden, studenten, bewoners en andere belangstellenden waren present.
Onder hen ook Sjaak Doeleman. Hij is sinds 2009 vrijwilliger in Wittesteijn en lid van de cliëntenraad. “Ik wil kijken of de bloempotrobot Tessa iets voor dementerende bewoners zou kunnen zijn.” Projectleider zorgtechnologie Hendrika van Dijk van Zorggroep Oude en Nieuwe Land opent de avond door de noodzaak van nieuwe, hoogwaardige technologie in de zorg aan te geven.