Nieuws

 
 

 

PKN 'DE SCHAKEL' ONLINE WEEK 29, 2020

 
 

In deze nieuwsbrief: wij kijken vooruit naar de komende zondagen en terug en vooruit op Zin in... Verder, wie zijn er deze week jarig en... hoe zou het met Twan Kortstra zijn? en aan wie gaat hij het stokje overdragen? Veel leesplezier! 

Dit betekent dat de nieuwe manier van het berekenen van de afvalstoffenheffing op 1 januari 2021 ingaat. Met het recycle-tarief bestaat de afvalstoffenheffing uit een vast en variabel deel. Het aantal keer dat inwoners hun restafvalbak aanbieden of de ondergrondse container voor restafval gebruiken bepaalt de hoogte van het variabele deel. Om dit te kunnen monitoren krijgt elk huishouden (laagbouw) een nieuwe gechipte restafvalbak. Inwoners kunnen zelf kiezen welk formaat restafvalbak zij willen ontvangen. Hierover ontvangen zij komende week een brief.

De omwisseling van de restafvalbakken staat gepland in augustus en september en wordt uitgevoerd door afval en energiebedrijf HVC. De chip in de nieuwe restafvalbakken registreert alleen wanneer de bak wordt geleegd. Deze gegevens zijn nodig om de hoogte van het recycle-tarief te bepalen. 

Standaard krijgt elk laagbouwadres een restafvalbak van 240 liter. Wanneer zij een bak van 140 liter willen ontvangen, kunnen zij dit aangeven. Meer informatie hierover staat in de brief die komende week op de deurmat valt. Bewoners van hoogbouw ontvangen later ook een brief.

Aanvullende wijzigingen dienstverlening per 1 januari

Naast de afvalstoffenheffing, veranderen er volgend jaar nog een aantal andere dingen. Zo wordt de inzamelfrequentie van gft en etensresten in juli en augustus aangepast naar twee keer per maand. Organiseren we twee keer per jaar een snoeiroute waarbij HVC tuinafval bij inwoners thuis ophaalt. Krijgen bewoners van hoogbouw meer mogelijkheden om afval dichtbij huis gescheiden in te leveren. En komen er op diverse plekken in de gemeente nieuwe glascontainers.

Meer informatie over het nieuwe systeem

Op noordoostpolder.nl/recycle-tarief kunnen inwoners een lijst met veelgestelde vragen vinden. Wanneer het antwoord op hun vraag er niet bij staat, kunnen zij contact opnemen met de gemeente via 0527 63 39 11. 

Het dak van de kerk ging er bijna af, afgelopen donderdag tijdens Moment van Morricone. Na drie repetities op 2 meter afstand, weer lekker op dreef te zijn gekomen, is het alweer zomerreces voor MFO. We hadden u, het afgelopen voorjaar graag meegenomen op onze muzikale reis door Amerika. Die reis hebben we om de bekende reden moeten omboeken naar volgend voorjaar. Daarnaast hebben we weer volop plannen voor het nieuwe seizoen. De bijzondere oefenruimte is door de mensen van de Bosfluiter facilitair helemaal in orde gemaakt, dank jullie wel, goed voor elkaar.
Namens MFO een fijne zomer allemaal!

20200703145151 13eb2482 a477 4302 b390 cd9db4a1c81f


De gemeente Noordoostpolder nodigt u uit een enquete in te vullen over leefbaarheid en mobiliteit.

U kunt dit doen door deze link te openen.  Of ga naar: www.tinyurl.com/noordoostpolder

 

Staatsbosbeheer is in en rond het Kuinderbos in samenwerking met de aangrenzende biologische boer Hakvoort gestart met een bijzonder project. Hierin bieden landbouw en natuurbeheer elkaar de helpende hand. De combinatie van biologische melkveehouderij en akkerbouw met agroforestry, een vorm van natuur inclusieve landbouw, werkt in wederzijds belang en biedt tal van voordelen voor milieu, productie, natuur en landschap. Sinds 9 juni lopen er koeien in een deel van het Kuinderbos.

Boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer organiseert voor de vijfde keer een grote vlindertelling in het Kuinderbos (Noordoostpolder) tijdens de landelijke tuinvlindertelling van De Vlinderstichting. De organisatie is iets aangepast, zodat het voor iedereen veilig is. Harco zoekt mensen die het leuk vinden om op zondagmiddag 26 juli vlinders te komen tellen. Als je (enige) vlinderkennis hebt, is dat heel helpend.

Wat is dit een prachtige viering! Luister naar de indrukwekkende woorden van Ko. De Keltische muziek, de liedjes  Het raakt ons in het 💛. Heb het goed vandaag! 🙏

Het is bijna een nieuwe maand. De eerste zondag van de maand: Zin in.... Wat is er mooier om elkaar gewoon weer te ontmoeten?
Op zondag 5 juli organiseren Karin Kortstra en Gerda Heerink Zin in.... wandelen?
Vanaf 09:30 is iedereen hartstikke welkom #gameenaarbuitenallemaal #samen #zinin #lekker #gezond #hetgoedeleven #goedegesprekken #mooienatuur

wandelen

Op deze video kunt u zien hoe het er voor staat met de verbouw van het schoolgebouw van de Floreant

Film met een de onthulling van het bouwdoek en diverse toespraken voor de bouw van 8 nieuwe woningen aan de Lange Brink. Sprekers zijn Richard Westveer (dorpsbelang), Roel Mateboer (Mateboer-groep) Marian Uitdewilligen (wethouder) en Ton Beurmanjer (Mercatus)
In verband met de maatregelen rondom corona is er geen gezamenlijke feestelijke aftrap van de bouw geweest, maar is deze film gemaakt.
Jan Zuidema, wijkconsulent mercatus

kijk op luttelgeest

Uitgave juni 2020 staat weer online.

Klik HIER 

 

Carrefour gaat op Zomertour! Doe je mee? Nog een paar weken en het is alweer zomervakantie! Door de maatregelen omtrent COVID-19 gaan nog steeds veel activiteiten niet door. Misschien hadden jullie een vakantie gepland of leuke uitstapjes die nu niet door gaan of onzeker zijn. Daarom organiseert Carrefour in samenwerking met Stichting Vakantieactiviteiten,

Het ministerie van Economische Zaken heeft op 8 juni 2020 goedkeuring verleend aan het protocol dat is opgesteld door de KNMO (muziekbond)voor het hervatten van de activiteiten voor muziekverenigingen. Na 3 maanden konden de Melodianen eindelijk het stof weer uit de toeter blazen. Dat ze daarvoor in een cirkel van 2 meter van elkaar moeten zitten mag de pret niet drukken. Niets mooier dan weer samen te kunnen spelen. De eerste keer nog buiten in een tuin, voor daarna heeft MFO onderdak gevonden in de voormalige RK kerk.

In november vorig jaar werden de eerste plannen gepresenteerd over de Kerkstraat in Luttelgeest. Het plan was om circa 16 nieuwbouwwoningen te realiseren, verdeeld over de Kerkstraat. Op de plek waar de oude school staat moeten rijwoningen gaan komen, het veldje tussen de school en de kerk maakt plaats voor twee vrijstaande woningen, en er zullen woningen plaats gaan nemen in de voormalige kerk. Hoe het volledige plan en het ontwerp er uit zou komen te zien, hoorden we graag van jullie!