Nieuws

Afgelopen week zouden wij (Mateboer Projectontwikkeling) een update geven omtrent de nieuwbouwplannen Kerk & School te Luttelgeest. Door een misverstand is de presentatie niet gedurende de jaarvergadering van afgelopen vrijdag afgespeeld. Onze excuses hiervoor. Bijgaand alsnog onze presentatie.

Onze insteek is om in november 2020 dit jaar in verkoop te gaan met de schoolwoningen. Meer informatie volgt via www.kerkenschool.nl.

Tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelang op vrijdagavond 18 september 2020, in de katholieke kerk, werd Rene ter Schure benoemd tot Luttelgeestenaar van het jaar.

Aanstaande zondag 20 september 2020 geven wij het startsein voor ons winterseizoen op onze startzondag met het thema: 'Het goede leven!'.

Zoals bij velen bekend, gaat de Bosfluiter grondig verbouwd worden. Naast modernisatie van het gebouw, wordt de grote zaal uitgebreid en worden er meer toiletten gecreëerd. Wij zijn zeer blij dat er half september gestart gaat worden met de verbouwing.

Van maandag 6 september lopen er weer dorpsgenoten door het dorp en aan de buitenweg voor de collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds. Heeft u de collectant gemist, dan kunt u via de QR-code, die u op de poster kunt vinden, geld overmaken !

POSTER

Deze workshop is voor twee avonden .
Na uitleg kun je direct aan de slag met boetseren. De tweede avond is voor glazuren.

 KLIK HIER voor meer informatie

Poster afscheidstoer De Bus september 2020 Klik op de poster voor leesbaar formaat

De schommel in de speeltuin (Zonnebloemstraat) is aan vervanging toe, meer info vindt u in dit bericht van de gemeente Noordoostpolder.

Verenigingen uit Luttelgeest, opgelet, projecten kunnen worden aangemeld zie hiervoor het persbericht .

Klik hier voor meer informatie:

Floreant verhuist 03

Na een half jaar hard werken is het bijna zover dat de bovenbouw van de Samenwerkingsschool De Floreant na de zomervakantie gaat verhuizen naar de nieuwe school aan de Sportstraat. Het nieuwe deel, evenals de lokalen voor de kleuters zijn nog niet klaar. De definitieve verhuizing is dan ook half oktober. Na de herfstvakantie zitten alle kinderen tussen 2 en 12 jaar op de nieuwe locatie. 

Beste lezers,

Jarenlang heb ik met veel plezier deel uitgemaakt van de websiteredactie van Luttelgeest.nl.  Dat houdt o.a. in dat je jarenlang dagelijks je mail checkt of er berichten zijn die op de website geplaatst moeten worden.
Vanaf 1 augustus hoef ik dat niet meer te doen in verband met onze aanstaande verhuizing naar Emmeloord.
Gelukkig is er een nieuwe kandidaat gevonden die een deel van de werkzaamheden wil gaan overnemen.
De redactie van de website blijft op zoek naar Luttelgeestenaren die het leuk vinden om er voor te zorgen dat de plaatselijke website actueel en informatief blijft!
Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat het leuk is om te doen. Wie volgt...?
hartelijke groeten,

Johan Uitdewilligen

Al jaren luidt De Vlinderstichting de noodklok. Met heel veel soorten in Nederland gaat het niet goed. Toch biedt de telling in het Kuinderbos enige hoop. Want dit weekeinde zijn er opnieuw meer vlinders geteld dan vorig jaar.

Dit betekent dat de nieuwe manier van het berekenen van de afvalstoffenheffing op 1 januari 2021 ingaat. Met het recycle-tarief bestaat de afvalstoffenheffing uit een vast en variabel deel. Het aantal keer dat inwoners hun restafvalbak aanbieden of de ondergrondse container voor restafval gebruiken bepaalt de hoogte van het variabele deel. Om dit te kunnen monitoren krijgt elk huishouden (laagbouw) een nieuwe gechipte restafvalbak. Inwoners kunnen zelf kiezen welk formaat restafvalbak zij willen ontvangen. Hierover ontvangen zij komende week een brief.

De omwisseling van de restafvalbakken staat gepland in augustus en september en wordt uitgevoerd door afval en energiebedrijf HVC. De chip in de nieuwe restafvalbakken registreert alleen wanneer de bak wordt geleegd. Deze gegevens zijn nodig om de hoogte van het recycle-tarief te bepalen. 

Standaard krijgt elk laagbouwadres een restafvalbak van 240 liter. Wanneer zij een bak van 140 liter willen ontvangen, kunnen zij dit aangeven. Meer informatie hierover staat in de brief die komende week op de deurmat valt. Bewoners van hoogbouw ontvangen later ook een brief.

Aanvullende wijzigingen dienstverlening per 1 januari

Naast de afvalstoffenheffing, veranderen er volgend jaar nog een aantal andere dingen. Zo wordt de inzamelfrequentie van gft en etensresten in juli en augustus aangepast naar twee keer per maand. Organiseren we twee keer per jaar een snoeiroute waarbij HVC tuinafval bij inwoners thuis ophaalt. Krijgen bewoners van hoogbouw meer mogelijkheden om afval dichtbij huis gescheiden in te leveren. En komen er op diverse plekken in de gemeente nieuwe glascontainers.

Meer informatie over het nieuwe systeem

Op noordoostpolder.nl/recycle-tarief kunnen inwoners een lijst met veelgestelde vragen vinden. Wanneer het antwoord op hun vraag er niet bij staat, kunnen zij contact opnemen met de gemeente via 0527 63 39 11. 

Het dak van de kerk ging er bijna af, afgelopen donderdag tijdens Moment van Morricone. Na drie repetities op 2 meter afstand, weer lekker op dreef te zijn gekomen, is het alweer zomerreces voor MFO. We hadden u, het afgelopen voorjaar graag meegenomen op onze muzikale reis door Amerika. Die reis hebben we om de bekende reden moeten omboeken naar volgend voorjaar. Daarnaast hebben we weer volop plannen voor het nieuwe seizoen. De bijzondere oefenruimte is door de mensen van de Bosfluiter facilitair helemaal in orde gemaakt, dank jullie wel, goed voor elkaar.
Namens MFO een fijne zomer allemaal!

20200703145151 13eb2482 a477 4302 b390 cd9db4a1c81f


 

Staatsbosbeheer is in en rond het Kuinderbos in samenwerking met de aangrenzende biologische boer Hakvoort gestart met een bijzonder project. Hierin bieden landbouw en natuurbeheer elkaar de helpende hand. De combinatie van biologische melkveehouderij en akkerbouw met agroforestry, een vorm van natuur inclusieve landbouw, werkt in wederzijds belang en biedt tal van voordelen voor milieu, productie, natuur en landschap. Sinds 9 juni lopen er koeien in een deel van het Kuinderbos.