Nieuws

Logo De Ontmoeting HR png

Emeline Kleber nodigt u van harte uit voor de bijeenkomst van de Ontmoeting a.s. donderdag 20 juni vanaf 10.00 uur

Waarin

  • We om 10.30 uur een bezoekje brengen aan de woning van dhr van Dijk in de Ruiterstraat (om een beeld te krijgen van de woningen daar)
  • We voor diegenen die dat willen gaan bekijken hoe het inschrijven bij Mercatus werkt. Neem zo mogelijk je tablet mee.
  • Er nog aanvullende informatie wordt gegeven over de pilot met Mercatus.

De kruising Muntweg/Kuinderweg (N351/N331) gaat dicht in het weekend van 19 tot en met 21 juli. Dit is twee weken later dan eerder gecommuniceerd. Verkeer rijdt dat weekend om.
De kruising Muntweg/Kuinderweg bij Emmeloord wordt sinds 20 mei jl. omgebouwd tot een rotonde. De werkzaamheden lopen voorspoedig, maar een leveringsprobleem zorgt voor een vertraging in de planning. De wapening die aangebracht moet worden in het beton is niet op tijd gereed waardoor de oorspronkelijke planning twee weken opschuift.

Op dinsdagavond  11 juni zijn 22 vrouwen aanwezig in De Bosfluiter. Hier spreken Caroline Bovee en Ank Kampman over de Cref Methode ( Circle Reprint Emotional Foundation ) Sinds een aantal jaren bestaat hun bedrijf aan de Oosterringweg, Marknesse. De Cref Methode is voor het (her)ontwikkelen van basisvertrouwen voor individu, gezin en organisatie.

Op 2 juni was het weer tijd voor zin in… juni. Gerda, Henriëtte en Mariët lieten ons graven in de schatkist van ons leven en het zoeken naar zin of juist geen zin. Wat een prachtig lied van Karin Bloemen ‘Lef’!

En nu zin in… juli!  Zondag 7 juli is de Zin in… Zondag  in handen van Marian Henselmans, Sia Wentink en José Peters. Er wordt deze zondag een stuk op de planken gezet: “Om 8 uur bij de Ark”. Spelers zijn: Leonie Bastiaanssen, Anne Mieke Verhage, Daniël Scholtens en Erik Boeve. Technische begeleiding: Johan Schipper en René ter Schure. Op dit moment wordt er volop geoefend, want het wordt een Zin in … school Zondag. Nou, daar hebben we eigenlijk wel zin in! Alle hens aan dek dus voor 7 juli.

In de naam van God

Ik wil geen veroveraar zijn, dat is niet mijn ding.
Wij willen geen rol of geld. Wij willen iedereen helpen waar mogelijk. Wij willen de ander helpen. Dat is waar humaniteit mee begint en dat is waar wij van houden.

De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente wil inventariseren of er interesse is in een cursus ‘eerste hulp bij psychische problemen’. Deze voorlichting/training is voor iedereen toegankelijk, omdat iedereen op een bepaald moment in zijn leven te maken kan krijgen met psychische problemen in zijn omgeving. Denk aan vrijwilligers in buurthuizen, brandweerlieden, docenten, voetbaltrainers, wijkwerkers etc. Na het volgen van deze training ben je in staat om signalen en symptomen te herkennen en hier beter mee om te gaan.

Voor de derde maal op rij organiseert Staatsbosbeheer “Montmartre in het Kuinderbos”. Op zaterdag 15 juni, tijdens Uit-je Tent, pakken amateur kunstenaars hun materialen op om het grote ven op hun eigen, creatieve wijze vast te leggen.
Iedereen start met een ondergrond die door Staatsbosbeheer wordt verstrekt . De deelnemers kunnen kiezen uit een schildersdoek of tekenkarton, beide in zowel klein als groot formaat beschikbaar. De invulling én de te gebruiken materialen is geheel aan de kunstenaar zelf. Voor geïnteresseerden is er een wandelroute uitgezet langs de kunstenaars.

Dinsdag 14 mei verzamelden 33 vrouwen zich op het Plein voor het laatste jaarlijkse gezamenlijke dagje uit; immers Vrouwen in de Kring is opgeheven. Maar ondanks dat was het een mooie gezamenlijke activiteit...en zo hoort en kan het ook!

De eerste stop van het rondje Flevoland was bij Yakult in Almere. Daar kregen de dames een presentatie over het ontstaan van Yakult en hoe de fabriek in Almere is gekomen. Na een rondleiding langs de fabrieskhallen, waar men van bovenaf door grote glazen ramen een goed beeld kreeg van het productieproces, kregen alle dames een koelbag met 3 x 6 flesjes Yakult om eens uit te proberen.

Van 20 mei tot en met 12 juli 2019 legt provincie Flevoland een rotonde aan op de kruising Muntweg/Kuinderweg.
In de bijlage vindt u alle informatie over het project, inclusief de planning en fasering en de omleidingsroutes per fase.

Hooman Karimi begint zijn speech met: In the name of God
I don’t want to be an empire, that’s not my business, we don’t want role or count anyone.
We should like to help everyone if possible. We all one help to the other. That’s where human begins and we like that.


IMG 20190510 WA0000

Donderdag 9 mei was de officiële opening van de zonneweide van de familie Groen. Er staan 13.500 zonnepanelen, waarmee 1.500 huishoudens van stroom voorzien kunnen worden. Zaterdag 11 mei is er voor geïnteresseerden van 10.00 tot 16.00 uur een open dag.

 

Terugblik
Na een indrukwekkende Paascyclus samen met dominee Dirk zitten we nu nog helemaal na te genieten van het Bevrijdingsfestival. Hier doen we het voor, voor elkaar, zoals Hooman dat zo mooi verwoordde. Over Hooman gesproken, dat doet ons ook denken aan Miny, aan Iza en aan Karolien. Wil je hun indrukwekkende teksten lezen of eigenlijk alles, neem dan een kijkje op www.luttelgeest.nl. Hier staan alle teksten, die van Hooman ook in het Nederlands.

Boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer organiseert voor de vierde keer een grote vlindertelling in het Kuinderbos tijdens de landelijke tuinvlindertelling van De Vlinderstichting. Hij zoekt daarvoor mensen die het leuk vinden om op zondagmiddag 14 juli vlinders te komen tellen. Je hoeft hiervoor geen speciale vlinderkennis te hebben. Wel een gemotiveerde instelling. Zowel ervaren vlinderaars, als leken en kinderen zijn welkom om mee te doen.

Wat moeten we nog zeggen over ons Bevrijdingsfestival op 5 mei? Wat een event, wat een warmte, wat een verbinding, wat een gezelligheid. Dit was een feest om te beleven. Dank dat jullie er waren, dank aan iedereen gewoon! Op de website www.luttelgeest.nl kunnen jullie alle teksten nog eens lezen, ook van Miny, Iza, Hooman en Karolien, de gedichten en liedjes. Ingrid heeft uitgerekend dat 5 mei in 2024 weer op zondag valt. Wie weet…

zin in vrijheid 05052019

Lees alle teksten, liederen, voordrachten en gedichten, van het bevrijdingsfestival Luttelgeest 2019.

Er ontbreken er nog een paar, maar zodra de redactie deze ontvangen heeft worden die ook toegevoegd.