Nieuws

Sinds afgelopen jaar werkt het Sociaal Team NOP op een andere manier. Een inwoner met een vraag beslist, samen met zijn of haar omgeving, wie of wat er nodig is om de situatie te verbeteren. Dit gebeurt vaak door het organiseren van een planbijeenkomst. Tijdens een planbijeenkomst zijn alle betrokkenen aanwezig. Ook u als professional kunt hierbij uitgenodigd worden. Samen wordt er besloten wat er nodig is. De afspraken worden vervolgens vastgelegd in een plan.
In deze nieuwsbrief delen wij graag een aantal ervaringen.

 

 rabobank

Op 3 oktober komt Sandra van de Rabobank.
Zij probeert u op alle vragen zo goed mogelijk te informeren. Bijvoorbeeld om advies te geven over de vraag: kopen of huren als je ouder bent. Iedereen is welkom!

Van 10.00-12.00 uur.

Geen leven aan de dagen maar dagen aan het leven 300x225

Bij de Ontmoeting in de Bosfluiter komt op donderdag 19 september huisarts Lianne Mulder vertellen over de mogelijkheden van palliatieve zorg. Alle dorpsbewoners zijn van harte welkom.

Van 10.00-11.30 uur

Waterloopbos NAMO57682

Op 22 augustus staat er een uitje gepland naar het Waterloopbos en het informatiecentrum.
We worden daar om 10 uur verwacht en vertrekken dan om 09.45 uur vanaf de Bosfluiter.

Verschillende instantis in de Noordoostpoder bundelen deze zomer hun krachten om activiteiten te organiseren voor senioren.
I
n een goede sfeer andere senioren ontmoeten tijdens de zomervakantie? Dat kan! Iedere woensdagochtend is er van 10.00 uur tot 11.30 uur een gezellige bijeenkomst.
Het bijgaande programma vertelt u waar u moet zijn.

Mercatus  biedt vanaf half september de woning Schoolstraat 23 te huur aan.  Heeft u interesse,  kijk dan hier.

Het onderhoud aan de woningen van Mercatus aan de Kamplaan is weer uitgevoerd. De oude ramen zijn vervangen door HR++, deuren zijn vernieuwd en de rabatdelen zijn vervangen.
Ook zijn de kozijnen weer netjes geschilderd. Met het vervangen van de ramen is weer een betere isolatie aan gebracht aan de woningen.

20190705113951 kamplaan 7 15

Carrefour biedt inwoners van de Noordoostpolder tijdens deze zomer vele kansen om elkaar te ontmoeten.
Alle activiteiten op een rijtje!

 

Binnenkort biedt Mercatus twee woningen te koop aan.
Bijgaande flyer biedt meer informatie

Voorstelling :"Om 8 uur bij De Ark'.
Boarding: 11:00 uur. Locatie: De Ark (voormalige RK Kerk, Kerkstraat).
Het verhaal: Noach is bezig zijn ark waterdicht te maken. Er is namelijk een zondvloed op komst, een 'straf van hogerhand' omdat de dieren zoveel ruzie maken. Om de dieren te redden van de zondvloed, kan er van elke diersoort maar 1 mannetje en 1 vrouwtje mee aan boord. Zoals gewoonlijk zijn de pinguïns weer eens veel te laat... .waarom kooooooomen ze toch niet! De duif wordt er zenuwachtig van.....

Op dinsdagavond  11 juni zijn 22 vrouwen aanwezig in De Bosfluiter. Hier spreken Caroline Bovee en Ank Kampman over de Cref Methode ( Circle Reprint Emotional Foundation ) Sinds een aantal jaren bestaat hun bedrijf aan de Oosterringweg, Marknesse. De Cref Methode is voor het (her)ontwikkelen van basisvertrouwen voor individu, gezin en organisatie.

Op 2 juni was het weer tijd voor zin in… juni. Gerda, Henriëtte en Mariët lieten ons graven in de schatkist van ons leven en het zoeken naar zin of juist geen zin. Wat een prachtig lied van Karin Bloemen ‘Lef’!

En nu zin in… juli!  Zondag 7 juli is de Zin in… Zondag  in handen van Marian Henselmans, Sia Wentink en José Peters. Er wordt deze zondag een stuk op de planken gezet: “Om 8 uur bij de Ark”. Spelers zijn: Leonie Bastiaanssen, Anne Mieke Verhage, Daniël Scholtens en Erik Boeve. Technische begeleiding: Johan Schipper en René ter Schure. Op dit moment wordt er volop geoefend, want het wordt een Zin in … school Zondag. Nou, daar hebben we eigenlijk wel zin in! Alle hens aan dek dus voor 7 juli.

In de naam van God

Ik wil geen veroveraar zijn, dat is niet mijn ding.
Wij willen geen rol of geld. Wij willen iedereen helpen waar mogelijk. Wij willen de ander helpen. Dat is waar humaniteit mee begint en dat is waar wij van houden.

De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente wil inventariseren of er interesse is in een cursus ‘eerste hulp bij psychische problemen’. Deze voorlichting/training is voor iedereen toegankelijk, omdat iedereen op een bepaald moment in zijn leven te maken kan krijgen met psychische problemen in zijn omgeving. Denk aan vrijwilligers in buurthuizen, brandweerlieden, docenten, voetbaltrainers, wijkwerkers etc. Na het volgen van deze training ben je in staat om signalen en symptomen te herkennen en hier beter mee om te gaan.

Dinsdag 14 mei verzamelden 33 vrouwen zich op het Plein voor het laatste jaarlijkse gezamenlijke dagje uit; immers Vrouwen in de Kring is opgeheven. Maar ondanks dat was het een mooie gezamenlijke activiteit...en zo hoort en kan het ook!

De eerste stop van het rondje Flevoland was bij Yakult in Almere. Daar kregen de dames een presentatie over het ontstaan van Yakult en hoe de fabriek in Almere is gekomen. Na een rondleiding langs de fabrieskhallen, waar men van bovenaf door grote glazen ramen een goed beeld kreeg van het productieproces, kregen alle dames een koelbag met 3 x 6 flesjes Yakult om eens uit te proberen.