Nieuws

Dinsdag 12 november 2019, 20.00 uur  in de Bosfluiter:

Mevrouw Meester Anne Moenieralam houdt een lezing over 100 jaar vrouwenkiesrecht. Een interessante lezing in dit jaar van het jubileum van vrouwenkiesrecht.

Voor het eerst in Luttelgeest: het ‘KerstEngel-project’, georganiseerd namens de dorpskerken ‘Zin in’.. en ‘De Ontmoeting’. Luttelgeest Kerst brengt mensen samen. Iedereen kan rond de Kerst extra liefde en aandacht gebruiken, of je nu jong bent of wat ouder. Tijdens de weken voor Kerst willen we voor elkaar een ‘KerstEngel’ zijn. Een ‘KerstEngel’ bemoedigt iemand, liefst anoniem.

En nu op naar november: Zin in …. Een lichtje in het donker zijn? Kom allemaal, jong en oud. Wees welkom!Viering Zin in ... 3 november

 

Vrijwilligers van de groengroep hebben onder leiding van Albert Posthumus en Rick ter Schure op zaterdag 28 september de groenstrook opnieuw ingeplant en is het schelpenpad vernieuwd.
Een grote renovatie was gewenst omdat zo de nieuwe kapel meer een geheel zou vormen met de rest van de beplanting. Ook is er nu voor meer onderhoudsvriendelijkere beplanting gekozen en heeft de kapel ook een directe aansluiting van de Blankenhammerweg gekregen d.m.v. een nieuw schelpenpad.

Op vrijdag 11 oktober gaat het fietspad langs de N351 Muntweg weer open. De afgelopen weken is het asfalt verwijderd en vervangen door beton. Na de verplichte uithardingstijd van het beton is bovenop het viaduct – waar geen beton aangebracht kan worden – het asfalt vervangen door nieuw asfalt. Tevens zijn de inritten van de verschillende woningen weer netjes aangesloten en de bermen aangevuld. Op dit moment ontbreekt nog een groot deel van de belijning. Dit wordt de komende tijd – bij droog weer – nog aangebracht. Omdat de overige werkzaamheden zijn afgerond is besloten om het fietspad alvast open te stellen. Daarmee gaat het twee weken eerder dan gepland weer open.

Het fietspad is morgen uiterlijk om 18.00 uur weer open voor (brom)fietsers. Wij wensen u vele veilige kilometers op het nieuwe fietspad!
Met vriendelijke groet,
Annemarie Hadders,  Communicatieadviseur afdeling Infrastructuur, Provincie Flevoland

Terugblik
Wat een mooie opstart hebben we gehad op 15 september! Prachtige lievelingsverhalen uit de Bijbel, handen en voeten gegeven door filmpjes of foto’s. Onze barmhartige samaritaan uit Kuinre bracht ons aan het lachen en ontroerde. Wat brengt zo’n zondag een band met elkaar. Maandag 7 oktober zaten we bij dominee Dirk. Er moesten stoelen bij, zoveel belangstelling was er voor ‘Filemon’ en wij leerden Paulus beter kennen, ‘een goed verhaal’.

Dankjewel voor deze prachtige 70e KWF-collecteweek! Wat een aandacht was er voor KWF en wat heeft iedereen hard gewerkt. We waren blij verrast dat de QR-code zo actief werd gebruikt . Natuurlijk blijft de gewone collectebus nog steeds populair en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Hoe iemand ook collecteert of doneert, het draagt altijd bij aan de missiedoelen van KWF: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en een beter leven tijdens en na de ziekte. Dit jaar was de opbrengst voor Luttelgeest 1259 euro en 84 cent.

Bedankt namens Sandra van de Gughte, Durk Grovenstein en Hillie de Jong.

Openbare laadpalen in Noordoostpolder.
Inwoners van Noordoostpolder kunnen aan het eind van dit jaar een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal. De gemeente gaat voor het plaatsen van openbare laadpalen samenwerken met MRA-Elektrisch. Door deze samenwerking kunnen inwoners, die op eigen terrein geen mogelijkheid hebben om hun auto op te laden, een aanvraag doen voor een publieke laadpaal in de omgeving.

Muzikanten gezocht voor MFO projectorkest!
Speel je een instrument (alle instrumenten zijn welkom) en altijd al eens in een orkest willen spelen?
Dan zijn we op zoek naar jou!
Onder leiding van Hans Jonker studeren jullie in 3 repetities een stuk in, die op zondagmiddag 17 november uitgevoerd gaat worden tijdens een middagconcert van MFO.
Wil jij deze uitdaging aangaan, neem dan contact op met Sylvia Koekoek of via het contactformulier op onze website www.melodia.nl
muzikanten MFO

De wekelijkse biodanzagroep in het "Centrum voor Zingeving" (Het Trefpunt aan de Brinkstraat) in Luttelgeest is na een zomerstop onlangs weer begonnen. Biodanza is het (her)ontdekken van jezelf door middel van muziek, beweging, contact en ervaren. Wekelijkse lessen vinden plaats in een vertrouwde groep, waarin je oefeningen doet in contact met jezelf en de ander.

OUDERS met kinderen op de fiets in het verkeer; OPGELET!
Chris Keizer Kouseband schreef vrijdag 27 sept. het volgende op Facebook:
Geschokt. Verbijsterd. Verontrustend. Beste ouders, verzorgers. Vanmorgen op de Luttelgeesterweg. Het was nog donker. Reed ik bijna een van uw kinderen aan. Oorzaak: geen licht op de fiets. En jawel met zijn vieren naast elkaar. Gelukkig kwamen we beiden met de schrik vrij. Van de 30 leerlingen die ik vanmorgen tegen kwam, reden er 12 zonder licht. Met meerdere kinderen naast elkaar, waarvan enkelen ook nog op hun mobiele telefoon bezig waren. Voor hetzelfde geld had ik dit kind het ziekenhuis ingereden of erger. Op deze weg gaat zwaar landbouwverkeer langs. Een andere chauffeur is misschien niet zo scherp.

Sandra Zwolle van de Rabobank, stelt donderdag in de Bosfluiter, de volgende zaken aan de orde:

Kopen of huren: voor-en nadelen.

Op woensdagmiddag 25 september is de speeltuin op een speelse manier door Richard Westveer, voorzitter van Dorpsbelang, in gebruik genomen.
Natuurlijk stond er voor de oude en jonge gasten iets lekkers klaar. Spelen maar ...
opening speeltuin 2

Meer dan 25 oude trekkers reden zaterdagmiddag op de kavel van Dirk Blijdorp naar een perceel bieten dat nodig gerooid moest worden.
Een Stoll bunkerrooier en twee Vicon Steketee eenrijers toonden aan het publiek wat ze nog waard waren. Het publiek bestond uit mensen die hun hart wilden ophalen aan machines waar zij zelf in het verleden mee hadden gewerkt of uit jongeren die weleens wilden zien hoe het er vroeger  aan toeging.

dassen en mutsen voor AZC 

mutsen en sjaals

Vorig jaar zijn we begonnen met breien en haken; maar de weggeefdoos is nog lang niet vol. Helpt u ons de komende weken tot kerst hem vol te krijgen? We willen de dassen en mutsen in de week voor kerst gaan aanbieden. Zo zetten we Luttelgeest weer op de NOPkaart!!!

U kunt  natuurlijk thuis de sjaals en de mutsen gaan haken en breien; maar u kunt ook op dinsdagmiddag (vanaf 14.00 uur) en/of donderdagochtend (vanaf 10.00 uur) naar de Bosfluiter komen. Onder het genot van een kopje thee of koffie en een praatje met dorpsgenoten haakt en breit het een stuk gezelliger. Wij hopen dat veel dorpsgenoten, jong en oud, mee gaan helpen.