Nieuws

Aanstaande zondag 2 augustus is het alweer de eerste zondag van de nieuwe maand. TIJD voor Zin in... augustus met het thema 'Zin in... tijd'. Omdat het vakantieTIJD is en wij inmiddels wel weten hoe je een YouTube-viering ontvangt en afluistert, is deze viering al opgenomen en kan deze zondagochtend bekeken worden vanaf je vakantiebestemming of gewoon vanuit de tuin. Jannie Kamminga, Mariët Rommens en Tea Geerts nemen ons mee met de TIJD.... Via deze link zal zondagochtend de viering in beeld komen. Veel kijkplezier! 🙏💛
KLIK HIER voor de Nieuwsbrief

 

logo Dorpsbelang

18 september in de RK Kerk om 20.00 uur

Nadere informatie volgt.

Beste lezers,

Jarenlang heb ik met veel plezier deel uitgemaakt van de websiteredactie van Luttelgeest.nl.  Dat houdt o.a. in dat je jarenlang dagelijks je mail checkt of er berichten zijn die op de website geplaatst moeten worden.
Vanaf 1 augustus hoef ik dat niet meer te doen in verband met onze aanstaande verhuizing naar Emmeloord.
Gelukkig is er een nieuwe kandidaat gevonden die een deel van de werkzaamheden wil gaan overnemen.
De redactie van de website blijft op zoek naar Luttelgeestenaren die het leuk vinden om er voor te zorgen dat de plaatselijke website actueel en informatief blijft!
Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat het leuk is om te doen. Wie volgt...?
hartelijke groeten,

Johan Uitdewilligen

Al jaren luidt De Vlinderstichting de noodklok. Met heel veel soorten in Nederland gaat het niet goed. Toch biedt de telling in het Kuinderbos enige hoop. Want dit weekeinde zijn er opnieuw meer vlinders geteld dan vorig jaar.

Krijg jij onze nieuwsbrief al in je mailbox? Boordevol nieuws van de PKN uit Luttelgeest.
Abonneer je NU!
Fijn weekend en tot morgen #samen #verbinding #alleskomtgoed #houdmoed #pasopjezelfenelkaar #mooiweekendvieren

Lees hier de nieuwsbrief

Lees hier de hele nieuwsbrief

 
 

 

PKN 'DE SCHAKEL' ONLINE WEEK 29, 2020

 
 

In deze nieuwsbrief: wij kijken vooruit naar de komende zondagen en terug en vooruit op Zin in... Verder, wie zijn er deze week jarig en... hoe zou het met Twan Kortstra zijn? en aan wie gaat hij het stokje overdragen? Veel leesplezier! 

Dit betekent dat de nieuwe manier van het berekenen van de afvalstoffenheffing op 1 januari 2021 ingaat. Met het recycle-tarief bestaat de afvalstoffenheffing uit een vast en variabel deel. Het aantal keer dat inwoners hun restafvalbak aanbieden of de ondergrondse container voor restafval gebruiken bepaalt de hoogte van het variabele deel. Om dit te kunnen monitoren krijgt elk huishouden (laagbouw) een nieuwe gechipte restafvalbak. Inwoners kunnen zelf kiezen welk formaat restafvalbak zij willen ontvangen. Hierover ontvangen zij komende week een brief.

De omwisseling van de restafvalbakken staat gepland in augustus en september en wordt uitgevoerd door afval en energiebedrijf HVC. De chip in de nieuwe restafvalbakken registreert alleen wanneer de bak wordt geleegd. Deze gegevens zijn nodig om de hoogte van het recycle-tarief te bepalen. 

Standaard krijgt elk laagbouwadres een restafvalbak van 240 liter. Wanneer zij een bak van 140 liter willen ontvangen, kunnen zij dit aangeven. Meer informatie hierover staat in de brief die komende week op de deurmat valt. Bewoners van hoogbouw ontvangen later ook een brief.

Aanvullende wijzigingen dienstverlening per 1 januari

Naast de afvalstoffenheffing, veranderen er volgend jaar nog een aantal andere dingen. Zo wordt de inzamelfrequentie van gft en etensresten in juli en augustus aangepast naar twee keer per maand. Organiseren we twee keer per jaar een snoeiroute waarbij HVC tuinafval bij inwoners thuis ophaalt. Krijgen bewoners van hoogbouw meer mogelijkheden om afval dichtbij huis gescheiden in te leveren. En komen er op diverse plekken in de gemeente nieuwe glascontainers.

Meer informatie over het nieuwe systeem

Op noordoostpolder.nl/recycle-tarief kunnen inwoners een lijst met veelgestelde vragen vinden. Wanneer het antwoord op hun vraag er niet bij staat, kunnen zij contact opnemen met de gemeente via 0527 63 39 11. 

Het dak van de kerk ging er bijna af, afgelopen donderdag tijdens Moment van Morricone. Na drie repetities op 2 meter afstand, weer lekker op dreef te zijn gekomen, is het alweer zomerreces voor MFO. We hadden u, het afgelopen voorjaar graag meegenomen op onze muzikale reis door Amerika. Die reis hebben we om de bekende reden moeten omboeken naar volgend voorjaar. Daarnaast hebben we weer volop plannen voor het nieuwe seizoen. De bijzondere oefenruimte is door de mensen van de Bosfluiter facilitair helemaal in orde gemaakt, dank jullie wel, goed voor elkaar.
Namens MFO een fijne zomer allemaal!

20200703145151 13eb2482 a477 4302 b390 cd9db4a1c81f


De gemeente Noordoostpolder nodigt u uit een enquete in te vullen over leefbaarheid en mobiliteit.

U kunt dit doen door deze link te openen.  Of ga naar: www.tinyurl.com/noordoostpolder

 

Staatsbosbeheer is in en rond het Kuinderbos in samenwerking met de aangrenzende biologische boer Hakvoort gestart met een bijzonder project. Hierin bieden landbouw en natuurbeheer elkaar de helpende hand. De combinatie van biologische melkveehouderij en akkerbouw met agroforestry, een vorm van natuur inclusieve landbouw, werkt in wederzijds belang en biedt tal van voordelen voor milieu, productie, natuur en landschap. Sinds 9 juni lopen er koeien in een deel van het Kuinderbos.

Boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer organiseert voor de vijfde keer een grote vlindertelling in het Kuinderbos (Noordoostpolder) tijdens de landelijke tuinvlindertelling van De Vlinderstichting. De organisatie is iets aangepast, zodat het voor iedereen veilig is. Harco zoekt mensen die het leuk vinden om op zondagmiddag 26 juli vlinders te komen tellen. Als je (enige) vlinderkennis hebt, is dat heel helpend.

Wat is dit een prachtige viering! Luister naar de indrukwekkende woorden van Ko. De Keltische muziek, de liedjes  Het raakt ons in het 💛. Heb het goed vandaag! 🙏