Nieuws

Lieve kinderen van Luttelgeest.

De Culturele Commissie heeft een VIDEO van Sinterklaas ontvangen met allerlei informatie !

Vakantiepark Eigen Wijze en Staatsbosbeheer Kuinderbos gaan samen een subsidieaanvraag doen bij de provincie Flevoland en gemeente Noordoostpolder voor ondersteuning van het project “Basiskamp Kuinderbos” .

Het is de bedoeling dat er in het Schoterveld op de hoek van de Schoterweg en Wellerzandweg achter het vakantiepark een kleinschalig evenemententerrein komt dat ook gebruikt kan worden als popup camping en camper kampeerplaats. Hierbij komt ook een grote parkeerplaats die ook zal dienen als toeristisch ontmoetingspunt (TOP), dat wil zeggen dat borden hier inwoners en toeristen heen leiden, ze daar hun voertuig achterlaten en wandelend en fietsend het Kuinderbos gaan ontdekken. Er wordt nog extra 500 meter betonfietspad aangelegd dat aansluit op de Schoterweg voor een goede fietsontsluiting.

ZAAG JE EIGEN KERSTBOOM BIJ STAATSBOSBEHEER IN HET KUINDERBOS. “CORONA ZAL DEZE EDITIE WEL ANDERS MAKEN”

kap je eigen kerstboom 2020

Op zaterdag 12 december 2020 kan iedereen die wil weer zijn eigen kerstboom zagen bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos. Tussen 9 en 15 uur staan de boswachters klaar. Het is inmiddels een traditie waarbij vele gezinnen samen buiten aan de slag gingen op zoek naar de mooiste kerstboom van het bos. Een kerstboom tot 2 meter kost € 8, grotere bomen hebben afwijkende prijzen. De voorraad bestaat uit meer dan 1000 bomen dit jaar. Bezoekers mogen zelf in het bos een boom uitzoeken en hem daarna zelf omzagen of desgewenst met kluit uit te spitten. Indien nodig kan de boswachter daarbij helpen.

Vandaag is het de Laatste Zondag van het Kerkelijk Jaar. We herdenken onze gemeenteleden en dorpsgenoten van wie wij dit jaar afscheid moesten nemen. We zijn live. Klik hier voor de live streaming. 

In deze nieuwsbrief: alles over de diensten van morgen, volgende week en we kijken uitgebreid terug naar vorige week toen dominee Dirk van Keulen afscheid nam van ons kerkje in Luttelgeest. Verder de bloemen, de collecten en leven we volop mee met elkaar. Hoe zou het trouwens met Elseleen Wieten zijn? en aan wie geeft zij het stokje door? Veel leesplezier!

Zondagochtend 15 november om 10:00 uur via de livestream

Met het comfort van nu en de sfeer van vroeger, worden aan de Kerkstraat in Luttelgeest circa 14 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Een uniek project waarvan zes woningen gevestigd zijn in de voormalige kerk. De eerste acht woningen zijn vanaf nu in verkoop!

Voor meer info klik hier

Via de livestream is de dienst te volgen.

In deze nieuwsbrief: geen fakenews, maar volop nieuws over het afscheid van dominee Dirk (vandaag nog even je A4'tje inleveren), collecten, we leven mee met elkaar, we hebben babynieuws, een jarige, nieuws van het College van Beheer, Jeugdnieuws, we kijken terug op Zin in... november en... hoe zou het eigenlijk met Irma Sloot zijn? en aan wie geeft zij het stokje door? Veel leesplezier!

In deze nieuwsbrief: Alles over Zin in... november en rondom de diensten. Heb jij trouwens je A4 voor dominee Dirk al ingevuld? en hoe zou het met Wietske Koops zijn? en aan wie geeft zij het stokje door? Veel leesplezier!

Bekijk de video voor de laatste update

Kijk op Luttelgeest oktober 2020

Een maand geleden waren we met de redactie nog druk in de voorbereidingen om de Kijk op Luttelgeest weer in papieren vorm bij u aan huis te brengen. Piet had de vogelnesten uit de stencilmachine gehaald en Anko had de nietmachine weer helemaal doorgesmeerd. Helaas was de Kijk op Luttelgeest van september voorlopig de laatste papieren uitgave.

houtoogst 2020 03

Afgelopen week is gestart met de houtoogst in het Kuinderbos. Door de besmetting van de essen met essentaksterfte zal er dit oogstseizoen ca 3000 m3 hout geoogst worden; het overgrote deel betreffen de essen met de zwaarste aantasting, larix met aantasting door de larixbarstkever en fijnsparren met aantasting door de letterzetter. Op veel plekken combineren we dit met bosrandenbeheer wat goed is voor vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren.


ESSENTAKSTERFTE
De essentaksterfte wordt verspreid door een schimmel, die via de wind verspreid wordt. De schimmel komt via het blad de boom binnen in mei juni.


collecteposter brandwonden 2020

De collecte van Nederlandse Brandwonden Stichting is ondanks verscherpte maatregelen van het Coronavirus weer goed verlopen. De Stichting heeft alle coordinatoren via briefing of mail voldoende op de hoogte gesteld. Zo konden de collectanten en de Brandweergroep Marknesse in Marknesse en Luttlegeest op een veilige manier collecteren. Het blauwe licht van het brandweervoertuig maakte de bewoners er op attent dat het weer de collecte week van de brandwondenstichting was en dat de collectanten langs de deur kwamen.

verhuisbericht 2020

Samenwerkingsschool De Floreant is verhuist. Twee jaar geleden zijn de twee scholen gefuseerd en op 9 oktober was het moment daar.
Het team is apetrots op de nieuwe stek, alleen kunnen ze in deze Coronatijd geen Open Huis organiseren.
Zodra de situatie het weer toelaat, openen ze graag hun deuren.