Nieuws

Per abuis is een uitnodiging van de thema avond “positieve gezondheid” in de Dorpskrant “kijk op Luttelgeest” geplaatst.
Deze thema avond gaat niet door in verband met de avond4daagse. Er wordt gezocht naar een andere datum en nader bekend gemaakt.
Namens Huisartsenpraktijk Marknesse, Felice Winters.

Anouk Huizinga verovert startplek finale voor Outdoor Gelderland.

Het leukste feest van het jaar komt er weer aan! Dorpsfeest! Met als thema Campinglive! Zet 4 grote kruizen in je agenda op 16, 17, 18 & 19 juni. Onderstaand het programma, meer details worden komende tijd bekend gemaakt.

9 mei – eind juli 2022
Uitvoering deel Lindeweg tot rotonde Marknesserweg

Op de foto: Rentia met het boekje over haar ouders en Zwarte Joop.

De Luttelgeesterse amazone Anouk Huizinga won afgelopen zaterdag op het grote springconcours Hippisch Geesteren voor pony's de rubriek 1.00m

Vier leerlingen van basisschool SWS De Floreant hebben een bloemstuk gelegd bij het monument aan de Lindeweg. Dit monument is ter nagedachtenis aan geallieerde vliegers die op 3 januari 1944 zijn omgekomen. De Floreant heeft het monument geadopteerd en legt elk jaar een bloemstuk neer.
(v.l.n.r. Kaylee de Wit, Sanne Blaauw, Noortje de Visser, Milou Lubbers).

 

A.s.donderdag 5 mei, bevrijdingsdag komt Rentia Maes bij de Ontmoeting om te vertellen over een Joods onderduikertje die in de Tweede Wereldoorlog onderdak krijgt bij haar ouders. Jaren later blijkt Maurits de Vries, zijn echte naam, de ongekroonde koning van de Wallen te zijn.

Zondag 1 mei organiseert Zin in Zondag een kort Morgengebed met Jan Piet Thibaudier. Aanvang: 09:30 uur. Napraten met een kopje koffie, thee of limonade zodat iedereen ruim op tijd is om de steppers van de Steprace te verwelkomen die finishen om 11:00 uur

Op 21 april is er een informatieve bijeenkomst gehouden, waar zo'n 30tal dorps- en buitenwegbewoners op de hoogte werden gebracht van allerlei zaken die de gemeente, de politie, Carrefour en Mercatus aan de mensen van Luttelgeest (dorp en buitenwegen) heeft te bieden.

Welke informatie willen inwoners van Noordoostpolder van de gemeente? Laat het weten en maak kans op 20 euro!

                                                                                       

                           

Van Dorpsbelang Luttelgeest

Helaas hebben we moeten besluiten om de klussendag van a.s. zaterdag 23 april te annuleren. Er zijn niet voldoende aanmeldingen van deelnemers en klussen.
Mocht je ideeën hebben voor klussen dan kun je dit altijd kenbaar maken bij het dorpsbelang, we nemen de ideeën mee richting een nieuw moment.
dorpsbelangluttelgeest@hotmail.com

Na twee berichten in de Kijk op Luttelgeest dat er een nieuw softbalteam was opgericht werd ik nieuwsgierig en nam contact op met Rosanne Biemans
de initiatiefneemster van het nieuwe team.

 

De Dinsdagmiddag is onder reconstructie.
Dat betekent dat de deuren, buiten de schildermiddag op iedere eerste dinsdag van de maand om, gesloten blijven tot na de grote vakantie. Reden is dat we nog niet iets gevonden hebben om de dinsdagmiddag interessant genoeg te maken om bezoekers te trekken. Wij willen graag iets voor u doen waar u aardigheid in heeft. Wilt u met ons meedenken wat we wekelijks of maandelijks zouden kunnen gaan organiseren? Wij horen het dan graag!
Emily Amo: 0527-264281
Geesje de Boer: 06-52242813

Eindelijk mogen we weer! We zijn weer druk bezig met de voorbereidingen voor de zesde editie in Luttelgeest!