Nieuws

Bent u in het bezit van foto's, filmpjes, werkstukken, rapporten o.i.d.van uw lagere / basisschooltijd in Luttelgeest ??? Het collectief "Scholenboek Luttelgeest" komt dan graag met u in contact.

Floreant 

 Floreant floreert en viert 1e lustrum
Meester Piet van der Wal 50 jaar aan het onderwijs verbonden

Bij de start van het schooljaar heeft samenwerkingsschool De Floreant uit Luttelgeest haar eerste lustrum gevierd. Precies vijf jaar geleden werden de handtekeningen gezet onder de fusie van De Rank en De Klipper. Ook hebben alle leerlingen en medewerkers meester Piet van der Wal in het zonnetje gezet. Deze voormalig onderwijzer kwam in 1973 naar Luttelgeest en is na zijn pensionering

Onze gemeente (NOP) telt maar liefst 49 verschillende kerken. In 7 van de 10 dorpen is het voortbestaan van de laatste dorpskerk bedreigd. Een uitdaging staat ons te wachten: wat betekent het voor onze dorpen wanneer kerkgebouwen in de toekomst steeds minder bezocht worden door kerkgangers?

In overleg met De Bosfluiter is afgesproken dat Zin in... Zingen in de Zomer gewoon doorgaat volgens planning. eventueel kan het evenement plaatsvinden onder de luifel met vuur op de jeu de boulesbaan en bij regen kan het in de zaal van De Bosfluiter.met kaarsen. Zondagmiddag wordt geïnformeerd of A, B of C wordt uitgevoerd. 

Op zondagavond 6 augustus wordt er weer een Zin in.... Zingen in de zomer rondom het kampvuur georganiseerd. Samen met Johan Schipper worden leuke liedjes gezongen mét kampvuur, gitaar en de verhalen achter deze meezingers. 

De start is om 20:00 uur. Locatie: het plein voor de Bosfluiter. Vanaf 19.30 is er koffie. Na afloop is er een drankje en brandt het kampvuur nog na. Een eigen stoel meenemen is handig. 

De vildertelling van zondag 23 juni gaat niet door vanwege de voorspelde weersomstandigheden. Er is de hele dag lichte regen en windkracht 4 voorspeld. Bij deze wind en de natte omstandigheden zullen vlinders zich schuil houden en wachten op betere momenten om weer op zoek te gaan naar partners voor de voortplanting en nectar van bloemen wat eigenlijk de “kerosine” is van deze dansende juwelen in ons landschap.
Op 30 juli 13.00 uur is de volgende poging vlinders te tellen in het Kuinderbos gepland.

Zoals een aantal dorpsbewoners al is opgevallen luidt de klok van de katholieke kerk sinds eind juni niet meer. Op ruim 20 meter hoogte is de klok uit het mechanisme ontmanteld. Dit was een hele operatie waar veel voorbereidend werk voor was benodigd.

 download            Ergernis nummer 1: hondenpoep op de stoep

Op de stoep voor SWS De Floreant en in het speelbos achter liggen regelmatig hondendrollen. Volgens velen ergernis nummer 1. Daarom hebben de leerlingen van onze prachtige dorpsschool acht borden gemaakt en die voorzien van pakkende teksten en herkenbare afbeeldingen tegen hondenpoep op de stoep. In samenwerking met de gemeente en op aandringen van een betrokken ouder, heeft de school deze actie opgezet. Er staan vier duidelijk herkenbare borden in de Sportstraat en evenveel in het speelbos achter De Floreant. De kans is groot dat de honden zelf snappen wat dit betekent. Hopelijk hun baasjes ook.

En natuurlijk geldt dit voor ons hele dorp.

Met vriendelijke groet,
Henk Orsel
Directeur SWS De Floreant

Hoe het op de velden toegaat is wel bekend; Enthousiasme en gedrevenheid ten top, maar hoe zou het er achter de schermen aan toe gaan bij zo’n vereniging ? Nieuwsgierig als ik ben ging ik op 22 juni om 20.00 uur op pad naar de Algemene Ledenvergadering van S.V. Tonego in de kantine aldaar, om ook eens daar de sfeer te proeven. Ik werd hartelijk ontvangen en zocht een plekje.

Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u 'in het groen' bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt. In dit artikel vindt u informatie over teken, tekenbeten en ziekten die door teken overgedragen kunnen worden.

Zondag 25 juni zal Marissa van Rossum-Verbeek tijdens de kerkdienst van Dorpkerk De Schakel de zang verzorgen. Samen met haar vader Kenneth Verbeek heeft zij enkele liederen gekozen. Kenneth hoopt dan ook samen met haar te zingen. 

Is Softballen wat voor jou ???   BEL Rosanne 

Zondag 18 juni sluit Zin in... Zondag het dorpsfeest af met de Pop Up Band op het feestterrein bij het podium. PopUp is weer op tournee in de Noordoostpolder en daarbuiten met het thema 'Doe het dan!' Ze spelen bekende nummers van o.a. Banners, IOS, Kensington, Rag'nbone Man & Nothing but Thieves, Swedish House Maffia, Tabitha/Stef Bos, Veldhuis & Kemper, Dennis Weening/Kane en natuurlijk Blöf. De organisatie hoopt op een grote opkomst vanuit het hele dorp. Bezoekers wordt gevraagd een eigen stoel mee te nemen. Aanvang: 11:00 uur

 

Boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer organiseert voor de achtste keer een grotevlindertelling in het Kuinderbos (Noordoostpolder). Harco zoekt mensen die het leuk vinden om op zondagmiddag 23 juli vlinders te komen tellen. Als je (enige) vlinderkennis hebt, is dat meegenomen.

TenneT TSO B.V. wil tussen Vierverlaten (Groningen) en Ens een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding realiseren. De gemeente staat voor de uitdaging om aan de groeiende energievraag te voldoen. Uitbreiding van het huidige elektriciteitsnet is nodig om aan de groeiende vraag te voldoen én zodat het net huidige niet wordt overbelast.