AZC Luttelgeest is sinds 1987 in gebruik als asielzoekerscentrum. Het azc is één van de eerst geopende asielzoekerscentra in Nederland en was voorheen in gebruik als recreatiepark.

In 2011 is gestart met een gefaseerde duurzame herontwikkeling van het azc. De bewoners worden nu gehuisvest in 139 nieuw gebouwde huisjes.
Het gebouw uit de tijd dat de Noordoostpolder werd drooggelegd kon behouden blijven en de nieuwe huisjes zijn opgetrokken in de sfeer van de oude pionierswoningen. Hierin kunnen maximaal 1.000 bewoners worden opgevangen. In 2015 zijn er tijdelijke woonunits bijgeplaatst, waar 400 mensen konden worden opgevangen. Deze tijdelijke opvangcapaciteit is in 2017 weer afgeschaald.

Wilt u zich opgeven als vrijwilliger opgeven voor azc Luttelgeest? Neem dan contact op met het team Wonen van het AZC.

De locatiemanager is Reurik Regelink.

Contact
Naam: COA locatie Luttelgeest
Adres: Oosterringweg 41 8315 PS Luttelgeest
Telefoon: 088-7159100

Inspiratie en winkelplezier. Een praktische cursus voor ondernemers of een Vrijdag Blijdag kindervoorstelling. Dit en meer is mogelijk bij deze moderne bibliotheek in Emmeloord, die de voordeur deelt met cadeauwinkel/print- en koffieservice Kleurkracht van Triade. Alle activiteiten organiseert FlevoMeer Bibliotheek om de persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Dat kan ook op een andere locatie zijn, vaak in samenwerking met partners. Zoals de Bibliotheek op school in alle dorpen van de Noordoostpolder.

Bij een bibliotheekbezoek zijn de toegang, WiFi en advies voor iedereen gratis. Alleen voor uitlening is een lidmaatschap nodig, bruikbaar in heel Nederland en tot 18 jaar gratis.

Contact
Naam: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder
Adres: Harmen Visserplein 5, 8302BW Emmeloord
Telefoon: 088-0080730

De Noordoostpolder is een polder, gemeente en landstreek in de Nederlandse provincie Flevoland. De gemeente telt 47.774 inwoners op een landoppervlakte van 460,05 km², waarmee het qua landoppervlakte een van de grootste gemeenten van Nederland is.

Contact
Naam: Gemeente Noordoostpolder
Adres: Harmen Visserplein 1, 8302 BW Emmeloord
Telefoon: 0527 63 39 11