Als alternatief voor de traditionele Buitendag Noordoostpolder was er dit jaar een corona proof Buitendag NOP Autopuzzelrit

De autopuzzelrit is een initiatief van de Lionsclub Noordoostpolder en werd ondersteund door Staatsbosbeheer Kuinderbos. Tijdens een brainstorm enkele maanden geleden wisten we

wat er niet mogelijk was ivm corona. We kwamen ivm de huidige wet- en regelgeving uit op een auto puzzelrit , waarbij we de “veilige gezinsbubbel” konden garanderen.
Er deden tweede paasdag exact 400 auto’s mee, dit was ook het maximale aantal deelnemers zoals afgesproken was met het coronateam van de Gemeente Noordoostpolder en de Veiligheidsregio.

Een geluk bij een ongeluk
Balen dat de echte Buitendag Noordoostpolder niet door kon gaan, maar een geluk bij een ongeluk dit jaar. De harde wind, sneeuw, hagel en lage temperaturen wisselde elkaar af, ideaal weer voor een autopuzzeltocht.

IMG 20210405 WA0028

Coronaproof
Je moest online boeken via opautoavontuur.nl, waarbij je fit bij de start moest verschijnen. Ieder kwartier vertrokken er vanaf 4 locaties in totaal 20 auto’s uit Emmeloord, Rutten, Marknesse of Kuinderbos, meestal met een gezin. Bij de start kregen de deelnemers een tasje met attributen voor onderweg die nodig waren voor spelletjes. Langs de gehele route hingen paashaasje en eieren verstopt, er moest dus goed opgelet worden. Op rustige wegen stonden er diverse minigames. Onderweg kon je vanaf de achterbank van de auto o.a. elastieken door het geopend raam schieten en of een bierviltjes met een opdruk van een ei in de mand van de paashaas werpen. Deelnemers moesten in de auto blijven ook als ze iets mis gooien, bij elke spel stonden Lions lid om dit te controleren

Koffie en snacks to go
Op vier locaties was er koffie to go te verkrijgen, en op twee locaties snacks to go, dit alles verzorgt door de Lionsclub Noordoostpolder. Betaling was alleen mogelijk per pin. De opbrengst van de verkopen zijn ook dit jaar weer voor het goede doel Stichting Leergeld Nooroostpolder.

IMG 20210405 WA0025

Geen files
Door de gekozen opzet van de geboekte starttijden en het gebruik van rustige wegen in de polder, zijn er nergens files ontstaan of noemenswaardig oponthoud voor overig de overige verkeersgebruikers.