VERSIERDE NESTKASTEN ZIJN TE ZIEN TIJDENS CORONAPROOF BUITENDAGNOP AUTOPUZZELRIT OP TWEEDE PAASDAG


Afgelopen zaterdag heeft de Lionsclub Noordoostpolder in het Kuinderbos coronaproof ruim 100 versierde nestkasten weer in ontvangst genomen.
Twee weken ervoor waren er een rond de driehonderd nestkasten uitgedeeld om deze te pimpen door de jeugd in de noordoostpolder. Deze actie was opgezet om de eikenprocessierups en het bestrijden hiervan op een natuurvriendelijke manier bij de jongeren meer onder de aandacht te brengen.

De vakkundige jury bestaande uit de president van de Lions, een afvaardiging van Staatbosbeheer en een betrokken creatieve ouder met haar kinderen, hebben zaterdagmiddag de 5 prijswinnaars bekend gemaakt. Een uiterst lastige opgave, dit omdat het creatieve niveau van de ontvangen nestkasten hoog lag.

De Lionsclub Noordoostpolder i.s.m. Staatsbosbeheer hebben in de weken er voor de grootste dubbelwandige nestkast van Nederland laten bouwen door meubelmaker Marco Tabak uit Blankenham. Achter deze XXL nestkast bevindt zich momenteel een wagen van SSB, waarop alle ingeleverde nestkasten gepresenteerd worden. Deze nestkastentrein is tijdens de BuitendagNOP autopuzzelrit op tweede paasdag 5 april a.s. te bewonderen op het Schoterplasveld, aan de Schoterweg 5 in Bant.

Inschrijven voor deze speciale tweede paasdag puzzelrit kun je via buitendagnop.opautoavontuur.nl. Er kunnen maximaal slechts 400 auto’s aan deelnemen.

Aansluitend op deze dag worden de ingeleverde nestkasten door de boswachter in het Kuinderbos langs de recreatieve routes opgehangen, om zo de eikenprocessierupsen te bestrijden en de overlast hiervan te minimaliseren. Dit biedt u de gelegenheid om het gehele jaar de nestkasten langs deze routes te bewonderen.

2021 03 27 persfoto 4 nestkastentrein