Op dinsdagavond 9 april zijn 21 vrouwen aanwezig in De Bosfluiter. Hier spreekt Hinkie Bangma uit Lemmer over haar reis door Amerika. Deze reis ging per fiets èn met klompen aan, dus ze had veel bekijks! We hingen allemaal aan haar lippen, het ene spannende verhaal volgde het andere op, wat een belevenissen! Hinkie wist nooit hoe en waar ze de nacht zou doorbrengen en of ze iets anders te eten kreeg dan een boterham met pindakaas of honing.

Soms sliep ze onder/of bovenop een picknick tafel in een park en dan weer, op uitnodiging, in een Hilton hotel!
Hinkie laat haar route op de landkaart zien

Ze kreeg de allergrootste (en allerlekkerste) steaks aangeboden en was regelmatig te gast bij mensen aan tafel. Ook kreeg ze vaak een bed en ontbijt aangeboden. Doordat Hinkie alleen onderweg was, maakte ze veel contacten en won ze vertrouwen van de mensen. De avond vloog voorbij en we gingen naar huis met een hoofd vol spannende verhalen! Hinkie is een spreekster die van het begin tot eind de aandacht van iedereen houdt, het was een geweldige avond! Er was deze avond gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven voor een kindertehuis in Razboeini in Roemenië. Alie had een huisje van karton gemaakt waar de bijdrage in kon worden gestopt. Hinkie heeft deze avond €85 opgehaald!

Hinkie vertelt over haar klompenreis door Amerika

Ons volgende treffen is op dinsdag 14 mei tijdens het Jaarlijkse Uitje. Ditmaal betreft het " Een rondje Flevoland " Graag aanmelden voor 1 mei, introducees zijn welkom!
Voor meer informatie en/of aanmelden: Marijke Nieuwenhuijsen, telefoon 0527-202674

Gedicht: ONEINDIG VROUW
Ik dans door het leven
Speel met het licht
Laat mij niet vangen
Vorm mijn eigen gedicht
Ik waai met de wind mee
Dans in de dauw
Oneindig vrolijk
Oneindig vrouw

Eén van de prachtige bloemstukken