Politiek: dichtbij of ver weg? Kom eens langs bij een vergadering van de gemeenteraad. De gemeenteraad behandelt veel onderwerpen die jou als inwoner van Noordoostpolder aangaan. Maar hoe werkt dat eigenlijk in de gemeenteraad? En hoe kun je invloed uitoefenen? De raadsleden leggen het je graag uit.

Op maandag 3 april verwelkomt een aantal leden van de raad je om 17.30 uur in het gemeentehuis in Emmeloord. Tijdens het eten (soep en een broodje) vertelt de griffier je meer over de werkwijze van de gemeenteraad en wordt de agenda van de raadsvergadering doorgenomen. Je hebt alle gelegenheid om met de raadsleden te praten en vragen te stellen.

Gast van de Raad2

Vanaf de publieke tribune volg je daarna vanaf 19.30 uur (een deel van) de raadsvergadering. Na afloop horen de raadsleden graag wat je is opgevallen. Daarom is er na de vergadering de gelegenheid om onder het genot van een drankje in gesprek te gaan.

De eerstvolgende ‘Gast van de Raad’ vindt plaats op maandag 3 april om 17.30 uur. Meld je uiterlijk donderdag 30 maart aan via de griffie op het telefoonnummer (0527) 63 39 11 of per e-mail naar griffie@noordoostpolder.nl. De ontvangst gaat door bij minimale aanmelding van 5 gasten.

Logo Noordoostpolder