De zandsculpturen in het Kuinderbos zijn in kerstsfeer gehuld. Bij elke kist staat een kerstboom en er is sfeer verlichting aangebracht rondom de beelden zodat ze ook in deze donkere dagen te bezichtigen zijn. Een echte aanrader om lekker te gaan wandelen komende kerstvakantie of om even uit te buiken na een genoten maaltijd met kerst. Maak ook een echte wereldreis deze vakantie en droom van Rome, Londen, NY, Brussel en nog 5 andere steden.

De route start aan de Schoterweg. Ter hoogte van huisnummer 5 in Bant staat vlak voor u het Kuinderbos binnenrijdt vanaf afrit 16 van de A6 een handwijzer in de berm met rode letters ‘zandsculpturenroute’. De route is ca 2,5 km lang en gaat over onverharde bospaden. Als je de rode palen volgt kom je ze allemaal tegen. Je treft verschillende kleuren zand in de sculpturen aan, dit komt omdat het zand van vorig jaar bruin woudzand was, wat dus hergebruikt is. In het beeld van de Chineese draak is een muis gaan wonen. Het zand is gewonnen in het natuurgebied het Schoterveld waar nieuwe natuur wordt ontwikkeld. De kosten zijn gedragen door Firma van de Wiel uit Drachten

Het zand is eerst goed nat gemaakt en aangestampt. Uit dit aangestampte blok zijn de sculpturen uitgesneden. Doordat het zand goed is aangestampt,  ontstaat na uitdroging van het zand een soort zachte zandsteen, wat weer en wind kan doorstaan.Als de sculpturen net af zijn, komt er een dunne beschermlaag van cellulose ( witte kinderlijm opgelost in water) met de sprayer over heen.  Deze laag droogt hard en transparant op en beschermd de details tegen verval door weersinvloeden. Dus geniet van de sculpturen zonder ze aan te raken, dan kunnen tot juni 2020 er nog veel mensen van genieten.

Veel plezier op de wereldreis in het Kuinderbos deze kerstvacantie.